Οχι σε συγκυβέρνηση από Αντώνη Σαμαρά

Τελευταία ενημέρωση: 2011-10-11, 00:00:00
Οχι σε συγκυβέρνηση από Αντώνη Σαμαρά

Απέρριψε τα σενάρια συγκυβέρνησης ή κυβέρνησης σωτήριας με πρόσωπα από το παρελθόν ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας την Τρίτη στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματός του, διεμήνυσε ότι δεν υποκύπτει σε πιέσεις και εκβιασμούς και ζήτησε ξανά εκλογές.

Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει εθνική γραμμή ως βάση για την συγκυβέρνηση αφού τις “αποφάσεις τις πήρε μόνος του ο κ. Παπανδρέου πριν από δύο χρόνια και πρόσθεσε ότι το μόνο αληθινά σωτήριο που μπορούν να κάνουν, είναι να φύγουν, εκλογές μπορεί να μην θέλουν αλλά δεν μετράει τι θέλουν εκείνοι, μετράει τι θέλει ο λαός”.

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Παπανδρέου λέγοντας: “στην ΔΕΘ ζήτησα να βάλλουμε το 2021 τον πανεθνικό στόχο που θα σταθούμε στα πόδια μας στόχο ρεαλιστικό και με κατηγόρησαν για προγονοπληξία. Αλλά ποιοί μιλάνε για προγονόπληκτους; ένα κόμμα που κληροδότησε την αρχηγία του από τον παππού στον γιο και τώρα στον εγγονό;”.
Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι υπάρχει “βαθύ σχίσμα ανάμεσα στο λαϊκό αίσθημα και σε εκείνους που κυβέρνούν” και προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να μην επιχειρήσουν να εκτονώσουν την λαϊκή κατακραυγή με δημοψήφισμα γιατί θα εξοργίσουν περισσότερο τον λαό”. Προειδοποίησε επίσης να μην “επιχειρήσουν εκβιαστικές ψηφοφορίες στην Βουλή με 180 ψήφους γιατί όπου διαφωνούμε καταψηφίζουμε όποιος και αν πιέζει όσο και αν πιέζει, εμείς παραχώρηση εθνικών δικαιωμάτων δεν ψηφίζουμε”.

Συνεχίζοντας ο κ. Σαμαράς είπε ότι “το πρόβλημά μου δεν είναι η κυβέρνηση ούτε ο κ. Βενιζέλος που προσπαθεί να συσπειρώσει τους δικούς του με επιθέσεις εναντίον των κυβερνήσεων της ΝΔ, το πρόβλημα είναι η κρίση και πως θα βγούμε από αυτή όχι απλώς στα πλαίσια του ευρώ αλλά με την λογική της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης”.

Εκτεταμένη αναφορά έκανε στα σενάρια συγκυβέρνησης ξεκαθαρίζοντας την θέση του: “τους τελευταίους μήνες κυκλοφορούν σενάρια συγκυβέρνησης, δεν μας αφορούν. Να συγκυβερνήσουμε σε τί; στο λάθος; να συγκυβερνήσουμε για να εφαρμόσουμε μαζί με άλλους αυτό που από την αρχή προειδοποιήσαμε και αποδείχθηκε λάθος; Να συναινέσουμε στον αφανισμό της μεσαίας τάξης, στην πολιτική που αντί να μειώνει το λάθος διογκώνει την ανεργία και πολλαπλασιάζει τα λουκέτα; Κι αν εμείς συμφωνούσαμε εκ των υστέρων με το λάθος θα έπαυε να είναι λάθος, θα σταμάταγε η ανεργία και θα μειώνονταν τα λουκέτα”.

 

Ο κ. Σαμαράς υπερασπίστηκε την επαναδιαπραγμάτευση: “Αυτό που δεν μπορεί να κάνει αυτή η κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να το κάνει κανένας άλλος. Μία κυβέρνηση που θα πει ευθέως ότι θα υπάρξουν θυσίες αλλά θα πιάσουν τόπο αν αυτή η κυβέρνηση μπορεί να διαπραγματευθεί και όσο μεγαλύτερη λαϊκή εντολή διαθέτει τόσο ισχυρότερη θα είναι η διαπραγματευτική της θέση”. Υποστήριξε ότι είναι εφικτό να αλλάξει η σημερινή αδιέξοδη πολιτική με επαναδιαπραγμάτευση και επανέλαβε ότι “εμείς δεν θέλουμε να αλλάξουμε τους στόχους αλλά τους τρόπους”.
Ο πρόεδρος της ΝΔ τέλος ανέφερε ότι το τελευταίο το έσχατο προπαγανδιστικό ψέμα του ΠΑΣΟΚ είναι ότι όλοι ίδιοι είμαστε.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
8
=