ΕΛΛΑΔΑ

Bloomberg για Novartis: Καμία απόδειξη για δωροδοκία Ελλήνων αξιωματούχων

bloomberg-για-novartis-καμία-απόδειξη-για-δωροδοκία-ε-582598

Καμία απόδειξη για δωροδοκία Ελλήνων κρατικών αξιωματούχων δεν προκύπτει από την εσωτερική έρευνα που διεξήγαγε η Novartis, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Οπως σημειώνει το δημοσίευμα του πρακτορείου η Ελλάδα διερευνά πληροφορίες για χρηματισμό από τη Novartis σε μια υπόθεση μεγάλου ενδιαφέροντος που εμπλέκει δύο πρώην πρωθυπουργούς της χώρας και έναν Ευρωπαίο επίτροπο. Πρόκειται μάλιστα για κατηγορίες που διερευνούν και οι ΗΠΑ.

Αμερικανός εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε σε ένα e-mail ότι η Novartis δεν έλαβε προνομιακή τιμολόγηση από το ελληνικό κράτος και ότι μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να εξακριβώσει τυχόν «ανάρμοστες πληρωμές» σε κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Υπό την επίβλεψη του γενικού διευθυντή, Β. Ναρασιμάν η φαρμακοβιομηχανία εργάζεται ώστε να αναδιαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο συνεργάζεται με συμβούλους, λομπίστες και αξιωματούχους μετά την εμπλοκή της σε ένα ακόμη σκάνδαλο στις ΗΠΑ που αφορά τις πληρωμές σε εταιρεία με επικεφαλής έναν πρώην προσωπικό δικηγόρο του Τραμπ.

Η έρευνα των ελληνικών αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως και αυτή της Novartis. Οπως αναφέρει το Bloomberg, λεπτομέρειες της υπόθεσης, η οποία για πρώτη φορά είδε το φως της δημοσιότητας το 2017, επανέρχονται στην επιφάνεια «όσο η χώρα πλησιάζει στις πρώτες βουλευτικές εκλογές μετά την έξοδο από τη μνημονιακή περίοδο, τον περασμένο Αύγουστο».

Πηγή: Kathimerini.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου