Γαβρόγλου: Σκέψεις για διδασκαλία των Λατινικών σε Α ή Β Λυκείου

Τελευταία ενημέρωση: 2018-09-06, 10:17:49
Γαβρόγλου: Σκέψεις για διδασκαλία των Λατινικών σε Α ή Β Λυκείου

Για εξέταση του ενδεχόμενου το μάθημα των Λατινικών να διδάσκεται πλέον στην Α’ ή στη Β’ Λυκείου κάνει λόγο ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε χθες στην τηλεόραση του "Epsilon" ότι είναι ανοικτός στην πρόταση τα Λατινικά να διδαχθούν σε μια άλλη τάξη πλην thw Γ’ Λυκείου όπου αναμένεται να αντικατασταθούν από την Κοινωνιολογία,  βάσει της πρότασης για το νέο εξεταστικό σύστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω πρόταση, έρχεται στο περιθώριο της πίεσης και των οξύτατων αντιδράσεων στην κατάργηση της διδασκαλίας των Λατινικών στη Γ Λυκείου για τους υποψηφίους των σχολών ανθρωπιστικών σπουδών οι οποίες εντείνονται μάλιστα και από ακαδημαϊκούς του εξωτερικού.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει συλλογή υπογραφών με αίτημα της ανάκλησης της απόφασης για την κατάργηση των Λατινικών στην Γ Λυκείου.

Μάλιστα κείμενο που εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, στο οποίο και τοποθετείται επί του ζητήματος έχει ήδη συγκεντρώσει 4.300 υπογραφές , συμπεριλαμβανομένων και αυτών ακαδημαϊκών του εξωτερικού.
 

ΠΗΓΗ: thetoc.gr, Καθημερινή

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
9
=