ΕΛΛΑΔΑ

Ανασυγκρότηση εκ βάθρων στη Ν.Δ.

ανασυγκρότηση-εκ-βάθρων-στη-ν-δ-501284

Δια βοής εξελέγη από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ο νέος γραμματέας της Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση. Ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του τόνισε ότι περιμένει από όλους πολλή δουλειά. «Φέτος δεν θα κάνουμε διακοπές» είπε στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής. Παράλληλα, απάντησε στην κριτική του πρωθυπουργού λέγοντας πως «η νέα Νέα Δημοκρατία δεν έχει πια να απολογηθεί για τίποτε».

Συγκεκριμένα, ο κ. Λυκουρέντζος εξελέγη διά βοής, μετά από πρόταση του απερχόμενου γραμματέα Λ. Ζαγορίτη να μην στηθεί κάλπη και η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή.

Απευθυνόμενος προς τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής ο κ. Λυκουρέντζος είπε: «Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τις ιδέες και το πρόγραμμα του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά που θα δώσει ελπίδα στην χώρα».

Ο κ. Λυκουρέντζος δεσμεύθηκε ότι θα εργαστεί για την ανασυγκρότηση του κόμματος και την μείωση της κομματικής γραφειοκρατίας και έκλεισε λέγοντας ότι «είναι ώρα να αισθανθούν οι Έλληνες ότι τα στελέχη της ΝΔ είναι δίπλα τους».

Ομιλία Σαμαρά

Ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε ότι «η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται ως η μόνη παράταξη στην Ελλάδα που μπορεί να εκφράσει μιαν εναλλακτική προοπτική και να το κάνει αξιόπιστα».

Απαντώντας στην επίθεση του πρωθυπουργού, ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Η νέα Νέα Δημοκρατία δεν έχει πια να απολογηθεί για τίποτε. Κι επιτέλους, τον ελληνικό λαό δεν τον ενδιαφέρει σήμερα τι έγινε χθες, ούτε τι έγινε προχθές…

» Τον Ελληνικό λαό τον ενδιαφέρει ποιος δίνει ελπίδα, ποιος προσφέρει προοπτική, ποιος τραβάει διαχωριστική γραμμή με το χθες, ποιος μπορεί να πείσει ότι έχει χαράξει διαφορετικό δρόμο, ποιος μπορεί να απαλλάξει τη χώρα, το γρηγορότερο δυνατό, από τις δεσμεύσεις του Μνημονίου».

Σχετικά με το Μνημόνιο εξήγησε ότι «στόχος μας δεν είναι να φρενάρουμε τις απαραίτητες αλλαγές που περιλαμβάνει, μεταξύ πολλών άλλων το μνημόνιο. Αλλά να απαλείψουμε τις τεράστιες αδικίες. Να εξουδετερώσουμε την ύφεση που προκαλεί. Και να αποκτήσουμε την ευελιξία να κάνουμε αυτά που πρέπει με τον τρόπο που πρέπει, χωρίς να διαλύσουμε την Κοινωνία και χωρίς να σκοτώσουμε την Οικονομία».

Ο πρόεδρος του κόμματος επισήμανε ότι η ΝΔ αναδιοργανώνεται και έχει μπροστά της πολλή δουλειά.

«Ανασυγκροτούμε τα πάντα. Έχουμε σχέδιο, έχουμε στρατηγική, έχουμε μήνυμα για την κοινωνία, έχουμε νέο και πιο λειτουργικό οργανωτικό μοντέλο, από το Σεπτέμβριο θα έχουμε και το καινούργιο σπίτι μας. Θα θέλαμε προφανώς κι εύλογο χρόνο για να ολοκληρώσουμε την οργανωτική μας δομή, για ένα κόμμα, για ένα κίνημα για την αναγέννηση της χώρας.

»Στο σημείο αυτό έχω να σας πω κάποια δυσάρεστα, αλλά έχω και ευχάριστα: Τα δυσάρεστα είναι ότι φέτος δεν θα κάνουμε διακοπές. Τα ευχάριστα είναι ότι η δουλειά μας πολύ σύντομα θα αρχίσει να αποδίδει. Ήδη έχει αρχίσει να αποδίδει».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου