ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδριάζει σήμερα η ΚΕΦΕ μετά το χθεσινό φιάσκο

συνεδριάζει-σήμερα-η-κεφε-μετά-το-χθεσ-221854

Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει η ΚΕΦΕ της Νέας Δημοκρατίας όπου θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα της εκλογικής διαδικασίας, μετά την αναβολή που σημειώθηκε χθες λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Aπό το πρωί της Κυριακής το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μοιάζει να βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου καθώς οι υποψήφιοι αρχηγοί ανταλλάσσουν πυρά, ενώ ακούγονται φωνές και για παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Μεγάλη αίσθηση προκαλεί η απουσία του γραμματέα του κόμματος και πρόεδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο οποίος δεν απαντά ούτε στα τηλεφωνήματα που δέχεται, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ώρες αναμένεται η παραίτηση του διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Τσιμάρα.

Το μέλος της ΚΕΦΕ, Φίλιππος Ταυρής μιλώντας στην “Κοινωνία Ώρα MEGA” τη Δευτέρα ανέφερε ότι δυο σύμβουλοι από κάθε υποψήφιο επέλεξαν την εταιρεία και όχι η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και πως ο γραμματέας υποστήριζε ότι το θέμα δεν αφορά την ΚΕΦΕ αλλά τις υπηρεσιες του κόμματος.
Τόνισε ότι ο ίδιος είχε αντίθετη άποψη και ότι είχε πει ότι εάν υπάρξει αποτυχία, “την ευθύνη δεν θα την έχουν οι υπηρεσίες του κόμματος, θα την έχουμε εμείς”.

Ανέφερε μάλιστα ότι σε έκτακτη συνεδρίαση το Σάββατο το βράδυ εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στα μέλη της ΚΕΦΕ ότι “δεν φορτώνει ο server”, με τον κ. Ταυρή να λέει ότι αποχώρησε από τη συνεδρίαση ενοχλημένος.

“Αποδέχομαι το μέρος της ευθύνης σαν μέρος της ΚΕΦΕ”, πρόσθεσε ζητώντας συγνώμη από τους ανθρώπους που προσήλθαν χωρίς λόγο στις κάλπες ενώ για τη σημερινή συνεδρίαση είπε ότι πρέπει να ακολουθηθεί το καταστατικό, εκτιμώντας ότι εφόσον επιλεγεί μια εταιρεία με εμπειρία θα μπορούσε να διεκπεραιωθεί η διαδικασία σε 2-3 εβδομάδες.

Στην ίδια εκπομπή, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη έκανε λόγο για ευθύνες με ονοματεπώνυμο και συγκεκριμένες ενώ τόνισε ότι συμμετέχει σε ομάδα 16 βουλευτών του εθνικού και του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που ζητάει τη σύγκληση της ΚΟ του κόμματος και να συζητηθεί το θέμα.

“Εκτιμούμε ότι η ΚΟ του κόμματος μπορεί να εγγυηθεί την αξιοπιστία της διαδικασίας”, σημείωσε καθώς είπε ότι η ΚΟ δεν έχει την καταστατική αρμοδιότητα, αλλά το θέμα είναι πολιτικό. Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα έπρεπε να έχει επιτηρήσει τη διαδικασία.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου