Οι σεισμόπληκτοι της Πάρνηθας του 1999 ζουν ακόμη στα λυόμενα

Τελευταία ενημέρωση: 2014-09-08, 11:28:32
Οι σεισμόπληκτοι της Πάρνηθας του 1999 ζουν ακόμη στα λυόμενα

Δεκαπέντε χρόνια μετά τον μεγάλο σεισμό της Αθήνας, το 1999, περίπου 5.000 άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν σε καταυλισμούς με λυόμενα σπίτια 23 τετραγωνισκών μέτρων.

Το θέμα αυτό επαναφέρουν στη δημοσιότητα «Τα Νέα» με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών από τότε που οι άνθρωποι αυτοί αναγκάστηκαν να ξεσπιτωθούν λόγω των μεγάλων ζημιών που είχαν υποστεί οι κατοικίες τους.

Περί τα 880 λυόμενα βρίσκονται στο μεγαλύτερο καταυλισμό της Αττικής, δίπλα στο στρατόπεδο Καποτά σε στρατιωτική έκταση στους πρόποδες της Πάρνηθας. Οι περισσότεροι που κατοικούν εκεί δεν μπορούν να βρουν κάποια λύση να εξασφαλίσουν αλλού στέγη καθώς είναι άνεργοι ή δεν διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους για να νοικιάσουν κάποιο διαμέρισμα.

Πολλά από τα λυόμενα δεν έχουν καν νερό ή ρεύμα παρά τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί κατά καιρούς από τους αρμοδίους. Ετσι υπάρχουν ανήμποροι, ανάπηροι αλλά και οικογένειες πολυτέκνων που αναγκάζονται να ζουν στο σκοτάδι.

Με δηλώσεις προς «Τα Νέα» οι δήμαρχοι Μενιδίου κ.Γιάννης Καραμπάς και Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπετάς ανέφεραν ότι θα προβούν σε όλες τις ενέργειες ώστε να βρεθεί λύση στέγασης των αναξιοπαθούντων κατοίκων του καταυλισμού.

tovima.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
9
=