ΕΛΛΑΔΑ

Πώς είναι σήμερα η μικρή Φωτεινή -Το κοριτσάκι που έσβησε την Ολυμπιακή Φλόγα στην Αθήνα

πώς-είναι-σήμερα-η-μικρή-φωτεινή-το-κορ-134426

Κοίταξε με τα εκφραστικά μάτια της το βωμό στο Ολυμπιακό στάδιο και… φύσηξε. Το γεμάτο αθωότητα αλλά και σοβαρότητα πρόσωπο της μικρής Φωτεινής, μόλις δέκα ετών τότε, έγραψε τον επίλογο στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004. Ηταν εκείνη που «έσβησε» τη φλόγα. Πώς είναι όμως σήμερα αυτό το κορίτσι;

Η μικρή Φωτεινή, όπως έγινε γνωστή εκείνες τις ημέρες του 2004- μαζί με τον 11χρονο Μιχάλη που είχε εμφανιστεί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων- μεγάλωσε, έγινε μία πανέμορφη κοπέλα και πλέον κυνηγά τα όνειρά της.

Η κοπέλα που μεγάλωσε στα Παιδικά Χωριά SOS συνεχίζει να φωτίζει τις ζωές πολλών παιδιών. Πλέον είναι 20 ετών, είναι δευτεροετής φοιτήτρια στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γερμανικά, ενώ ασχολείται με τον αθλητισμό και «βλέπει μέσα από την υποστήριξη φίλων και δωρητών μας το δικό της κοινωνικό, εκπαιδευτικό και επαγγελματικό αύριο με πολλές ελπίδες», λέει σχετική ανακοίνωση των Παιδικών Χωριών SOS, που «συστήνει» ξανά τη Φωτεινή, δέκα χρόνια μετά από εκείνη τη στιγμή στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών αγώνων. Αν και ασχολείται με πολλά πράγματα, όπως κάθε άνθρωπος της ηλικίας της, η 20χρονη θέλει μέσα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες της να μπορέσει να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου