ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αυγουστιάτικες παρακλήσεις

αυγουστιάτικες-παρακλήσεις-382894

Ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη 13 Αυγούστου στις 7.30 το απόγευμα στο λόφο της Επισκοπής, η διοργάνωση των Θρησκευτικό – πολιτιστικών δραστηριοτήτων, που για δεύτερο συνεχή χρόνο πραγματοποίησε ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος». Και αυτό ο κύκλος εκδηλώσεων είναι ενταγμένος στο πλαίσιο του θεματικού έτους 2015 «Μάγνητες και ο πολιτισμός της θάλασσας».

Στο μεταξύ, με πολύ μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν και φέτος οι «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2015», που ξεκίνησαν την Πέμπτη 6 Αυγούστου από την Αμαλιάπολη (Νέα Μιτζέλα) στην περιοχή του Αλμυρού. Συνεχίστηκαν στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών Πηλίου, στο «Σχολείο του Ρήγα» στη Ζαγορά, στον Αγιο Γεώργιο Νέας Αγχιάλου, στη Δράκεια Πηλίου, στη Βελίκα της Αγιάς και θα ολοκληρωθούν αύριο στην ανακαινισμένη Επισκοπή του Ανω Βόλου.

Στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (στην κορυφή του λόφου), στις 7.30 το απόγευμα, με την παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, θα ψαλεί ο Παρακλητικός Κανών προς την Υπεραγίαν Θεοτόκο. Αμέσως μετά, στις 8.30 το βράδυ, στον αύλειο χώρο του ναού, με υπέροχη θέα προς όλες τις πλευρές του Βόλου και του Κεντρικού Πηλίου, θα πραγματοποιηθεί μια πολύ όμορφη και εξαιρετικού ενδιαφέροντος συναυλία με παραδοσιακά τραγούδια, από πολλά μέρη της Ελλάδος, που έχουν σημείο αναφοράς, τιμούν και εξυμνούν το πρόσωπο της Παναγίας.

Στη συναυλία αυτή συμπράττουν η γνωστή και καταξιωμένη (μέσα από τη μουσική της παραγωγή και τη συνεργασία της με σπουδαίους καλλιτέχνες) Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής «ΙΩΝΙΑ», με διευθυντή το Νεκτάριο Δεμελή, επίλεκτο μουσικό, πρωτοψάλτη και καθηγητή της παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής, και ο Βασίλης Αγροκώστας – διακεκριμένος μουσικολόγος, πολυσύνθετος καλλιτέχνης (με κορυφαίες συνεργασίες), συνθέτης και εξαίρετος τραγουδιστής. Η παρακολούθηση της συναυλίας είναι ελεύθερη για όλους – με ιδιαίτερη πρόσκληση να απευθύνεται προς τους νέους…

Οι εκδηλώσεις και αυτού του καλοκαιριού αγκαλιάστηκαν από τους ανθρώπους, πλέον καθιερώνονται και θα επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο την περίοδο προ του Δεκαπενταύγουστου. Οι «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις» θα γίνονται σε όλη την επικράτεια της Μητρόπολης, χωρίς επαναλήψεις σε τόπους. Ηδη πλήθος περιοχών ζήτησαν να πραγματοποιηθούν εκεί το επόμενο καλοκαίρι, επηρεασμένοι από τα ευμενή σχόλια όσων παρακολουθήσουν τις φετινές εκδηλώσεις. Ετσι στις «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις» του επόμενου καλοκαιριού θα συμπεριληφθούν η Μηλίνα, το Αχίλλειο Αλμυρού, ο Κισσός στο Πήλιο, ο ανακαινισμένος Αγιος Νικόλαος Καναλίων κλπ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου