ΤΟΠΙΚΑ

Αρχίζουν ο καθαρισμός και η σήμανση μονοπατιών

αρχίζουν-ο-καθαρισμός-και-η-σήμανση-μο-104054

Γεωργία Μποντού – Τοκαλή: Η κατάσταση είναι ρευστή εξαιτίας του πολέμου, ωστόσο τα μηνύματα, που έχουμε για το Πάσχα, είναι ενθαρρυντικά

Εντός του τρέχοντος Μαρτίου, μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, αρχίζει, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Τουρισμού Βόλου Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, το έργο καθαρισμού και σήμανσης των μονοπατιών του Πηλίου, στα διοικητικά όρια του Δήμου Βόλου.

Πρόκειται για δίκτυο 21 διαδρομών, που αποτελείται από μονοπάτια 64,5 χιλιομέτρων, χωματόδρομους 30,9 χιλιομέτρων και επιστρωμένους δρόμους 25,7 χιλιομέτρων, που πρόκειται να συντηρήσει, να αναδείξει και να σημάνει ο Δήμος Βόλου, στο πλαίσιο της προώθησης του περιπατητικού τουρισμού.

Η μελέτη για το έργο προϋπολογισμού 217.000 ευρώ που αφορά σε συνολική διαδρομή 121,1 χιλιομέτρων, αφορά στα εξής τμήματα: Άγιος Λαυρέντιος-Χάνια, Άγιος Λαυρέντιος-Άγιος Γεώργιος (τμήμα Δ. Βόλου), Άγιος Λαυρέντιος-Άγιος Βλάσιος, Αγριά-Άγιος Λαυρέντιος, Άγιος Βλάσιος-Άνω Λεχώνια-Πλατανίδια, Αλικόπετρα-Χάνια, Αλικόπετρα- Δράκεια, Άλλη Μεριά-Αγριά, Άλλη Μεριά-Άναυρος, Χάνια-Ζαγορά (τμήμα Δ. Βόλου), Δράκεια-Άγιος Λαυρέντιος, Φυτόκο-Κάτω Κερασιά, Φυτόκο-Μακρινίτσα, Κάτω Κερασιά-Μακρινίτσα, Μακρινίτσα-Πουρί (τμήμα Δ. Βόλου), Μακρινίτσα- Σταγιάτες, Πορταριά- Αλικόπετρα, Πορταριά-Άλλη Μεριά, Πορταριά-Σταγιάτες, Βόλος-Μακρινίτσα, Βόλος-Πορταριά.

Είναι το νέο τουριστικό προϊόν, με το οποίο θα βγει στις διεθνείς τουριστικές αγορές αλλά και στην εσωτερική ο Δήμος Βόλου. «Πρόκειται για ένα σημαντικό τουριστικό προϊόν που ενεργοποιούμε. Ο περιπατητικός τουρισμός ανθεί στην Ευρώπη και εμείς με το δίκτυο που διαμορφώνουμε θα δίνουμε την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν τις ομορφιές της φύσης και επιπλέον θα συνδέσουμε κάθε σταθμό με τους πολιτιστικούς θησαυρούς του Πηλίου», ανέφερε η κ. Μποντού – Τοκαλή.

Προετοιμασίες στις παραλίες

Ηδη το τμήμα Τουρισμού προετοιμάζεται για το άνοιγμα της νέας τουριστικής σεζόν. Εχει γίνει καταγραφή των ζημιών και ελλείψεων στις παραλίες του Δήμου Βόλου που είναι μάλιστα βραβευμένες με τη «Γαλάζια Σημαία» προκειμένου να γίνουν επισκευές και αντικαταστάσεις. Και φέτος, σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα σε Αναυρο, Αλυκές, Καρνάγιο και Ν. Αγχίαλο, θα τοποθετηθούν συστήματα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για τα άτομα με κινητικές αναπηρίες.

Παράλληλα με τα παραπάνω ο Δήμος Βόλου θα συμμετέχει σε δύο διεθνείς τουριστικές εκθέσεις από τις 24 έως τις 27 Μαρτίου, σε Βρυξέλλες και Βελιγράδι για την προώθηση του προορισμού. Αγορές στόχος για την περιοχή είναι τα Βαλκάνια και η δυτική Ευρώπη αλλά και η εσωτερική αγορά. «Η κατάσταση μπορεί να είναι ρευστή εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, ωστόσο τα μηνύματα που έχουμε μέχρι στιγμής είναι ενθαρρυντικά για το Πάσχα, οπότε και παραδοσιακά ανοίγει η τουριστική σεζόν», σχολιάζει η κ. Μποντού – Τοκαλή.

Ετοιμασίες για τις πρώτες πτήσεις

Ταυτόχρονα προετοιμασίες γίνονται και για την υποδοχή των πρώτων πτήσεων στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου.

Στις 30 Μαρτίου θα προσγειωθεί στο πρώτο αεροπλάνο της Easy Jet από Λονδίνο, την Πρωτομαγιά θα αφιχθεί η Eurowings για πρώτη φορά από Στουτγκάρδη, στις 21 Μαΐου θα έρθουν αεροπλάνα από Ντίσελντορφ από τη Eurowings και από Μόναχο από την Condor, στις 10 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι πτήσεις από Ηράκλειο μέσω της Sky Express και στις 9 Ιουλίου πτήση της Austrian από τη Βιέννη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου