ΤΟΠΙΚΑ

Επικίνδυνα δέντρα σε Διμήνι και Σέσκλο

επικίνδυνα-δέντρα-σε-διμήνι-και-σέσκλ-346578

Πεύκο είχε γείρει επικίνδυνα, μετά την πρόσφατη κακοκαιρία, σε απόσταση μόλις μισού μέτρου από το μπαλκόνι κατοικίας στο Διμήνι, «απειλώντας» ανθρώπινη περιουσία. Την ίδια ώρα, σάπιος πλάτανος είχε καταστεί επικίνδυνος για πρόκληση ατυχήματος, στην πλατεία Σέσκλου.

Από την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βόλου στήθηκε επιχείρηση για την κοπή των δύο επικίνδυνων δέντρων, πριν αυτά προκαλέσουν ατυχήματα. «Πρόκειται για δέντρα που έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα για την πρόκληση ζημιών ή ακόμη και ατυχημάτων και κρίθηκε αναγκαία η κοπή τους», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου, Γιώργος Πράττος.

Παράλληλα με την απομάκρυνση των επικίνδυνων δέντρων, από την υπηρεσία Πρασίνου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες 15 ημέρες επιχείρηση για το κλάδεμα των δέντρων στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Σύμφωνα με τον κ. Πράττο, εργασίες κλαδέματος των δέντρων έχουν γίνει στις πλατείες Ελευθερίας, Πανεπιστημίου και Παλαιών αλλά και στη λεωφόρο Αθηνών από το ύψος της Μπουρμπουλήθρας έως και τον νέο κόμβο.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες κλαδέματος των δέντρων σε δρόμους στο κέντρο της πόλης, ενώ εγκατεστημένα στη Ν. Ιωνία είναι επιπλέον δύο συνεργεία. Από την 1η Οκτωβρίου που ανέλαβα καθήκοντα ξεκινήσαμε επιχείρηση κλαδέματος στο κέντρο όπου υπήρχε πρόβλημα και θα συνεχίσουμε στις πλατείες, με στόχο έως την άνοιξη να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και στη συνέχεια να ξεκινήσουν εργασίες στα 220 πάρκα της πόλης», τόνισε ο κ. Πράττος.

Σημειώνεται ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα εγκατασταθεί και συνεργείο εργολάβου για το κλάδεμα 800 δέντρων στο τμήμα της πόλης από Ιωλκού έως Παγασών και από Κωνσταντά έως πάνω από την Αναλήψεως. «Πρόκειται για ένα τμήμα της πόλης στο οποίο δεν είχαν γίνει κλαδέματα», αναφέρει ο κ. Πράττος, τονίζοντας ότι το κλάδεμα των δέντρων αποτρέπει κινδύνους που προκαλούνται από το σπάσιμο κλαδιών, σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων που βιώνουμε ολοένα και συχνότερα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου