ΤΟΠΙΚΑ

Ηλεκτροπληξία… εν μέσω καύσωνα στην περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου

ηλεκτροπληξία-εν-μέσω-καύσωνα-στην-π-533875

Τις πιο θερμές ώρες της πιο θερμής ημέρας του καλοκαιριού δεν λειτουργούσε ούτε… ανεμιστήρας στην περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου

Ηλεκτροπληξία… σε δεκάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην περιοχή γύρω από το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου προκάλεσε η ΔΕΗ. Τις πιο θερμές ώρες της χθεσινής πιο θερμής ημέρας του φετινού καλοκαιριού, οπότε και ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 40ο C, δεν λειτουργούσε ούτε… ανεμιστήρας.

Η δίωρη διακοπή ρεύματος, από τις 4 το απόγευμα και μετά, δοκίμασε τις αντοχές των πολιτών, οι οποίοι επιστρέφοντας αποκαμωμένοι από τις δουλειές και τις εξωτερικές εργασίες, θέλησαν να βρουν δροσερό… καταφύγιο στο σπίτι τους.

Χωρίς προειδοποίηση και χωρίς καμία ενημέρωση για το αν σημειώθηκε βλάβη και για τον πιθανό χρόνο αντιμετώπισης, η ηλεκτροδότηση διακόπηκε και κατοικίες μετατράπηκαν σε καμίνια.

Απανωτά τα τηλέφωνα δυσφορίας και αγανάκτησης από πολίτες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη διακοπή ρεύματος. Ιδιαίτερα άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας υπέφεραν. «Είμαστε ηλικιωμένοι και δεν μπορούμε όχι air condition, ούτε καν ανεμιστήρα να ανάψουμε για να δροσιστούμε. Πληρώνουμε του κόσμου τα χρήματα και θα μας αυξήσουν περαιτέρω τα τιμολόγια και παραμένουμε χωρίς ρεύμα τις πιο ζεστές ώρες, της πιο ζεστής ημέρας του καλοκαιριού», διαμαρτύρονταν.

Καταναλωτές της ΔΕΗ δεν ήταν μόνο ότι έμειναν χωρίς ρεύμα. Δεν είχαν καν ενημέρωση. «Επί δύο ώρες είμαι με το ακουστικό του τηλεφώνου κολλημένο στο αφτί, να καλώ στα πενταψήφια νούμερα και να μην απαντά κανείς. Ούτε στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ φρόντισαν να βγάλουν κάποια ανακοίνωση, να γνωρίζουμε αν πρόκειται για βλάβη και κυρίως να έχουμε μία εκτίμηση πότε περίπου θα επιδιορθωθεί. Κάτι να ανακοινώσουν για να μας ηρεμήσουν. Βιώσαμε τεράστια ανασφάλεια», αναφέρουν.

«Δεν είμαστε ιθαγενείς να μας παίζουν έτσι. Χωρίς προειδοποίηση και χωρίς τη στοιχειώδη ενημέρωση να μας κόβουν το ρεύμα και εμείς να λιώνουμε μέσα στον καύσωνα. Ξέφυγε το πράγμα. Τέτοιες βλάβες έχουμε και όταν υπάρχουν άνεμοι, με τα χιόνια και ενημέρωση καμία. Δεν σηκώνουν καν τηλέφωνα. Για ποια εξυπηρέτηση μιλούν; Και όταν καθυστερήσει ο λογαριασμός μας κόβουν και το ρεύμα;», αγανακτούν.

Οι συνθήκες είναι οριακές

Οπως έγινε γνωστό πάντως από τον ΔΕΔΔΗΕ, δεν επρόκειτο για βλάβη και πληροφορίες αναφέρουν ότι η διακοπή ήταν μικρότερης διάρκειας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω μεγάλης κατανάλωσης λειτούργησε το αυτόματο σύστημα ασφαλείας που έθεσε εκτός μία γραμμή. Συνεργεία έσπευσαν επί τόπου, έλεγξαν το σύστημα, διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε βλάβη και επανέφεραν την ηλεκτροδότηση.

Πάντως, αυτή την περίοδο, οι συνθήκες είναι οριακές στα δίκτυα, γιατί ακραίες θερμοκρασίες δεν είναι συνηθισμένες στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να δοκιμάζονται οι αντοχές των δικτύων. «Μικροπροβλήματα θα υπάρχουν. Είναι δίκτυα. Και επιπλέον πρόκειται για περιόδους με μεγάλη κατανάλωση. Ωστόσο μέχρι στιγμής λειτουργούν καλά παρά τα όποια μικρής έκτασης προβλήματα», αναφέρουν στελέχη της υπηρεσίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου