ΤΟΠΙΚΑ

Κληρώθηκαν οι μαθητές για τα πειραματικά σχολεία της Μαγνησίας

κληρώθηκαν-οι-μαθητές-για-τα-πειραματ-541429

Σε τρία από τα τέσσερα πειραματικά δεν χρειάστηκαν κληρωτίδες, καθώς ο αριθμός των αιτήσεων μαθητών ήταν μικρότερος από τον αντίστοιχο των θέσεων

Οι μαθητές που θα στελεχώσουν την α’ τάξη στα πειραματικά σχολεία που θα λειτουργούν από το νέο σχολικό έτος, κληρώθηκαν χθες. Στη Μαγνησία θα λειτουργούν ως πειραματικά τέσσερα σχολεία, το 1ο Νηπιαγωγείο Πορταριάς, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς, το 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας και το 1ο Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας.

Ωστόσο κλήρωση για την επιλογή των μαθητών έγινε μόνο για την περίπτωση του 1ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, όπου είχαν κατατεθεί συνολικά 129 αιτήσεις μαθητών για 113 θέσεις. Στην κληρωτίδα μπήκαν τα ονόματα των 129 μαθητών, κληρώθηκαν οι 113 και οι υπόλοιποι 16 είναι επιλαχόντες. Σημειώνεται ότι το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας θα λειτουργήσει με πέντε τμήματα στην α’ τάξη από το νέο σχολικό έτος.

Στο 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας, δεν χρειάστηκε να γίνει κλήρωση, καθώς για 34 θέσεις μαθητών είχαν κατατεθεί μόλις 29 αιτήσεις και απορροφήθηκαν όλοι οι μαθητές. Στην α’ τάξη του πειραματικού θα φοιτήσουν εξάλλου 86 μαθητές που προέρχονται από το 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας. Συνολικά η α’ τάξη θα λειτουργήσει με πέντε τμήματα.

Κληρώσεις δεν έγιναν ούτε στα πειραματικά Νηπιαγωγείο και 1ο Δημοτικό Σχολείου Πορταριάς, όπου είχαν ανοίξει από 16 θέσεις σε κάθε σχολική μονάδα, ο αριθμός των αιτήσεων όμως ήταν μονοψήφιος.

Για τις θέσεις που δεν καλύφθηκαν, αναμένεται να γίνει και συμπληρωματική προκήρυξη.

Οι εξετάσεις στα πρότυπα

Μεθαύριο Δευτέρα 28 Ιουνίου, πρόκειται να διεξαχθούν στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου, εξετάσεις για την επιλογή των μαθητών της α’ τάξης του σχολείου που θα λειτουργήσει ως πρότυπο από τη νέα σχολική χρονιά.

Οι εξετάσεις στην Ελληνική Γλώσσα και στα Μαθηματικά θα γίνουν στους χώρους του σχολείου, όπου οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται έως τις 9 το πρωί, αφού έχουν υποβληθεί σε self test και έχουν αρνητικό αποτέλεσμα και με απαραίτητη τη χρήση μάσκας.

Στις 10 το πρωί θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 12:30 το μεσημέρι.

Συνολικά για το πειραματικό Γυμνάσιο Βόλου υπάρχουν 142 υποψήφιοι για 104 θέσεις στα τέσσερα τμήματα που θα δημιουργηθούν.

Εν αναμονή οδηγιών για το αν θα διεξαχθούν εξετάσεις στο πρότυπο 2ο ΓΕΛ Βόλου, βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί, καθώς για τις 51 θέσεις που έχουν ανοίξει έχουν υποβληθεί μόλις 34 αιτήσεις, ενώ επιπλέον 40 μαθητές θα απορροφηθούν ως απόφοιτοι του 2ου Γυμνασίου Βόλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου