Αστυνομικοί στα… μαγαζιά τους

αστυνομικοί-στα-μαγαζιά-τους-617799

Της Ελένης Χάνου

Επαναλειτουργία της εστίασης από τις 3 Μαΐου, τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα, ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, αιφνιδιάζοντας τους επαγγελματίες του κλάδου, που περίμεναν άνοιγμα μετά τις 10 Μαΐου.

Η απόφαση για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης δεν ήταν τυχαία. «Οι πιτσιρικάδες με τα κορονοπάρτι άσκησαν πίεση», παρατήρησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Μπαρ, Αναψυκτηρίων και Εστίασης Μαγνησίας Στέφανος Στεφάνου.

Φυσικά η επαναλειτουργία της εστίασης χαροποίησε άπαντες, πλην όμως προκάλεσε προβληματισμό σε επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι θα πρέπει πλέον να κάνουν οι ίδιοι τους… αστυνομικούς στα μαγαζιά τους.

Το άνοιγμα μέσα στις αργίες δεν είναι το μοναδικό, που προβληματίζει τον κλάδο. Η επαναλειτουργία των μαγαζιών μετά από έξι μήνες αναμένεται να φέρει μαζικά κόσμο στα μαγαζιά, τα οποία θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα, αλλιώς κινδυνεύουν με τσουχτερά πρόστιμα.

«Απέτυχαν να ελέγξουν τον κόσμο στα πάρκα και τις πλατείες και τώρα θα πρέπει να κάνουμε εμείς τους αστυνομικούς στα μαγαζιά μας. Να μαλώνουμε με τους πελάτες μας για την τήρηση των μέτρων, καθώς σε πιθανό έλεγχο γινόμαστε ο εύκολος στόχος. Εμείς θα είμαστε υπόλογοι και εμείς θα κινδυνεύουμε με πρόστιμα», η αγωνία των επαγγελματιών για τον τρόπο που θα πρέπει να λειτουργούν και για το επίπεδο συμμόρφωσης των θαμώνων στα μέτρα.

Η αγωνία εντείνεται, καθώς καθημερινά οι επαγγελματίες αντιλαμβάνονται την κόπωση του κόσμου. Σε διαφορετικά σημεία στην πόλη, τις τελευταίες ημέρες, διοργανώνονται σχεδόν καθημερινά κορονοπάρτι. Ειδικά οι νέοι θέλουν να ξεσκάσουν και δύσκολα μπαίνουν σε καλούπια, που επιβάλλουν τα μέτρα προστασίας.

Η εστίαση πάντως θέτει και μία ακόμη παράμετρο. Να μην είναι η βαλβίδα εκτόνωσης έως τις 11 το βράδυ. «Το έχουμε ξαναδεί το έργο», λένε για τη λειτουργία των μαγαζιών μέχρι συγκεκριμένη ώρα το βράδυ και συνέχιση των κορονοπάρτι σε πάρκα και πλατείες, ζητώντας πλήρη λειτουργία της εστίασης, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος το μέτρο να μην αποδίδει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου