ΤΟΠΙΚΑ

Νέο διδακτήριο για το ΕΝΕΓΥΛ Νέας Ιωνίας

νέο-διδακτήριο-για-το-ενεγυλ-νέας-ιωνί-848769

Συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας για τη λειτουργία των σχολείων τα απογεύματα από αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους

Τις διαδικασίες για τη δρομολόγηση δημιουργίας νέου μεγάλου και σύγχρονου σχολικού κτιρίου, το οποίο θα στεγάσει το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ν. Ιωνίας, αρχίζει ο δήμος Βόλου. Πριν από τα ερχόμενα Χριστούγεννα αναμένεται να έχει κατατεθεί το τεχνικό δελτίο του έργου για το οποίο θα διεκδικηθεί χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού Βόλου Γεωργία Μποντού – Τοκαλή για την ανέγερση του νέου σχολείου έχει ήδη εξασφαλιστεί έκταση. «Πρόκειται για έκταση τριών στρεμμάτων δίπλα από το Εβραϊκό Κοιμητήριο που είναι χαρακτηρισμένη ως χώρος σχολικής στέγης», ανέφερε η κ. Μποντού – Τοκαλή.

Σύμφωνα με την κ. Μποντού – Τοκαλή το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ν. Ιωνίας αυτή τη στιγμή στεγάζεται σε τέσσερα διαφορετικά κτίρια στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού.

«Δίνουμε προτεραιότητα στο συγκεκριμένο σχολείο που είναι το μοναδικό στην κατηγορία που υπάρχει στον νομό και στο οποίο φοιτούν 95 μαθητές και διδάσκουν 58 εκπαιδευτικοί. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο διδακτήριο και να ενισχύσουμε το σχολείο με νέες ειδικότητες και εργαστήρια για τους μαθητές με αναπηρίες», σημείωσε η αντιδήμαρχος.

Το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ν. Ιωνίας είναι ένα από τα σχολεία που δρομολογεί ο Δήμος Βόλου στο πλαίσιο αντιμετώπισης του διδακτηριακού προβλήματος. 2ο, 7ο και 9ο Νηπιαγωγεία Νέας Ιωνίας πρόκειται να στεγαστούν σε ένα ολοκαίνουριο πολυδύναμο νηπιαγωγείο, ενώ νέα στέγη θα εξασφαλιστεί για το 2ο Νηπιαγωγείο Ν. Αγχιάλου.

«Ανοιχτά σχολεία»

Το θέμα της απογευματινής λειτουργίας των σχολικών κτιρίων για τη φιλοξενία των δραστηριοτήτων αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων απασχόλησε στη χθεσινή συνεδρίασή της την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Βόλου.

«Στην αρχή ήμασταν επιφυλακτικοί για τη λειτουργία των σχολείων τα απογεύματα, λόγω covid-19. Επικράτησε όμως η άποψη ότι θέλουμε τα σχολεία μας ανοιχτά, να αποτελούν κοιτίδες πολιτισμού και αθλητισμού για τους νέους των οποίων την καθημερινότητα δεν θέλουμε να αλλάξουμε», σχολίασε η κ. Μποντού – Τοκαλή επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η δραστηριοποίηση αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων συμβάλλει και στη φύλαξη των σχολικών κτιρίων τα οποία τα απογεύματα δεν έχουν σχολικούς φύλακες.

Χθες, στάλθηκε επιστολή προς τους διευθυντές των σχολείων οι οποίοι καλούνται να γνωστοποιήσουν στον Δήμο τα ωρολόγια προγράμματα των συλλόγων, να συναινέσουν εγγράφως στην αξιοποίηση των χώρων τα απογεύματα και να ζητήσουν από τους υπευθύνους των συλλόγων να συμπληρώσουν υπεύθυνες δηλώσεις για την αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου