ΤΟΠΙΚΑ

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τα δύο νέα ΕΠΑΛ

πυρετώδεις-προετοιμασίες-για-τα-δύο-ν-751061

Σε Σκιάθο και Αργαλαστή, όπου αρχίζουν τη λειτουργία τους από το νέο σχολικό έτος

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στους Δήμους Σκιάθου και Νοτίου Πηλίου για την πρεμιέρα της λειτουργίας δύο νέων σχολικών μονάδων στη Μαγνησία που θα υποδεχθούν τους πρώτους μαθητές τους με το πρώτο σχολικό κουδούνι. Πρόκειται για το ΕΠΑΛ Σκιάθου που θα λειτουργήσει ως παράρτημα του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου και το ΕΠΑΛ Νοτίου Πηλίου που θα λειτουργήσει στην Αργαλαστή.

Οι Δήμοι έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για την εξασφάλιση στέγης για τις δύο νέες σχολικές μονάδες, που σύμφωνα με εκτιμήσεις που υπάρχουν αναμένεται να υποδεχθούν σε πρώτη φάση 30 μαθητές.

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα μέχρι το πρώτο σχολικό κουδούνι, ο Δήμος Σκιάθου εξέδωσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απευθείας μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση παραρτήματος του 1ου Ημερησίου ΕΠΑΛ Βόλου με έδρα τον Δήμο Σκιάθου.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί το ακίνητο θα πρέπει να βρίσκεται σε περιοχή εντός σχεδίου πόλης, να υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης όλων των χώρων του διδακτηρίου καθώς και του αύλειου χώρου για άτομα με κινητικά προβλήματα, οι χώροι να είναι ισόγειοι, επιφάνειας τουλάχιστον 200 τ.μ. και αποκλειστικής χρήσης για το ΕΠΑΛ, να διαθέτει συνεχόμενο αύλειο χώρο επιφάνειας περίπου 100,00τ.μ. κατάλληλο για άμεση χρήση και να βρίσκεται στη στάθμη του ισογείου και να πληροί τους κανόνες για πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Συνολικά απαιτούνται τρεις αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών, ένα γραφείο διοίκησης, χώροι υγιεινής, αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων.

Η προθεσμία κατάθεσης προσφορών είναι 20 ημέρες και στη συνέχεια ο Δήμος θα πρέπει να κινηθεί τάχιστα για την στέγαση του νέου σχολείου και την έναρξη των μαθημάτων.

Στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, το ΕΠΑΛ θα συστεγαστεί στο κτίριο όπου σήμερα λειτουργεί το Γενικό Λύκειο Αργαλαστής και υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες. Μάλιστα στο σχολικό συγκρότημα έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες συντήρησης και οι δύο διευθυντές των σχολικών μονάδων βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους και με τον Δήμο.

Οπως είναι γνωστό, στο ΕΠΑΛ Νοτίου Πηλίου με έδρα την Αργαλαστή θα λειτουργήσουν δύο ειδικότητες, Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος και Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων και στο παράρτημα Σκιάθου του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου θα λειτουργήσει ο τομέας Διοίκησης και Οικονομίας. Ηδη από τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας και με στόχο την προσέλκυση των μαθητών έχουν εκδοθεί δύο φυλλάδια ενημερωτικά, τα οποία διανέμονται στους τελειόφοιτους μαθητές των όμορων Γυμνασίων Μηλεών, Τσαγκαράδας, Αργαλαστής, Τρικερίου και αντίστοιχα Σκιάθου και μέσω των Δήμων και στους αποφοίτους των Γενικών Λυκείων των δύο περιοχών που ενδεχομένως θα ήθελαν να επιστρέψουν στο σχολείο και να παρακολουθήσουν μία τεχνική ειδικότητα. Αυτός μάλιστα είναι και ο λόγος που τα σχολεία θα ξεκινήσουν να λειτουργούν όχι μόνο με α’ αλλά και με β’ τάξη στην οποία φοιτούν απόφοιτοι ΓΕΛ παρακολουθώντας μαθήματα ειδικότητας.

Αίτημα στην ΚΤΥΠ Α.Ε. για αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου, Μιχάλη Μιτζικό εντός των ημερών η τεχνική υπηρεσία του Δήμου πρόκειται να καταθέσει αίτημα στην ΚΤΥΠ Α.Ε. (Κτιριακές υποδομές) για την εκπόνηση μελέτης και την κατασκευή γυμναστηρίου- αίθουσας πολλαπλών χρήσεων που θα εξυπηρετεί το σχολικό συγκρότημα της Αργαλαστής, σε παρακείμενο οικόπεδο στο ΓΕΛ ιδιοκτησίας του Δήμου.

Εξάλλου μέσα στο φθινόπωρο, αναμένεται να συνταχθεί μελέτη σκοπιμότητας για την επέκταση των κτιριακών υποδομών του γυμνασίου και των δύο λυκείων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου