ΤΟΠΙΚΑ

Πράσινο φως για μαθητεία τεχνικών μηχανοσυνθετών αεροσκαφών στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

πράσινο-φως-για-μαθητεία-τεχνικών-μηχ-765537

Εγκρίθηκε από το ΙΕΠ το πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας και ανοίγει ο δρόμος για μαθητευόμενους σε θέσεις του 307 ΠΕΒ

Ο δρόμος προς το 307 ΠΕΒ (πρώην ΤΣΥΑΥ) προκειμένου να κάνουν την πρακτική τους στην ειδικότητά τους ανοίγει για τους αποφοίτους τεχνικούς μηχανοσυνθέτες αεροσκαφών του τομέα Μηχανολογίας του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του σχολείου εγκρίθηκε το πρόγραμμα σπουδών από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής πολιτικής (Ι.Ε.Π.), του προαιρετικού έτους-τάξης μαθητείας τη σχολική χρονιά 2020-2021 για την ειδικότητα του τεχνικού μηχανοσυνθέτη αεροσκαφών.

«Ευχαριστούμε τους βουλευτές του Νομού Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρο, Κων. Μαραβέγια, Αθ. Λιούπη και Αλ. Μεϊκόπουλο για την έγκαιρη, ειλικρινή και αποτελεσματική ενασχόλησή τους με το πρόβλημα της μη αρχικής έγκρισης που προέκυψε και τις αναφορές τους στη Βουλή των Ελλήνων, καθώς επίσης και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος για την αναφορά του στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα.

Ευχαριστούμε επίσης τον διευθυντή της ΔΔΕ Μαγνησίας δρ. Σωκράτη Σαβελίδη, την ΕΛΜΕ Μαγνησίας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου για τη σημαντική υποστήριξη στην διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος, καθώς και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την βοήθειά τους».

Αποτέλεσμα αυτής της έγκρισης είναι όσοι απόφοιτοι της νέας ειδικότητας τεχνικού μηχανοσυνθέτη αεροσκαφών του τομέα Μηχανολογίας, το επιθυμούν, να μπορούν να ακολουθήσουν το 4ο έτος-τάξη μαθητείας την σχολική χρονιά 2020-2021 σε θέσεις του 307 ΠΕΒ (πρώην ΤΣΥΑΥ) μετά από συμφωνία συνεργασίας των δύο φορέων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου