ΤΟΠΙΚΑ

Μετακινούνται θέσεις ΑμεΑ και ξενοδοχείων

μετακινούνται-θέσεις-αμεα-και-ξενοδο-21239

Από τις τρεις οδούς, στις οποίες εκτελούνται εργασίες για τη μετατροπή τους σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, θα χαθούν περί τις 30 – 35 θέσεις στάθμευσης

Περισσότερες από 30 θέσεις στάθμευσης «χάνονται» από το κέντρο στο πλαίσιο της μετατροπής σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας των οδών Τοπάλη, Ογλ και Μαυροκορδάτου. Μόνο 12 θέσεις, έξι για ΑμεΑ και ισάριθμες για ξενοδοχεία που βρίσκονται στις συγκεκριμένες οδούς θα αναπληρωθούν, ενώ για τις υπόλοιπες αναμένεται η ολοκλήρωση του πάρκινγκ της Φιλελλήνων και η αναδιαμόρφωση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης που βρίσκεται σε τελικό στάδιο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τα έργα για τη μετατροπή των δρόμων σε ήπιας κυκλοφορίας στο πλαίσιο του έργου επεκτάσεων του δικτύου πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στο κέντρο του Βόλου, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Η οδός Τοπάλη έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και απομένουν λίγες… πινελιές. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στην οδό Ογλ που είναι κλειστή για τα οχήματα και θα ακολουθήσει η οδός Μαυροκορδάτου.

Οι τρεις οδοί θα διαμορφωθούν στα πρότυπα της Σπ. Σπυρίδη. Σε όλο το πλάτος τους θα είναι ενιαίο δεν θα υπάρχουν δηλαδή υπερυψωμένα πεζοδρόμια και το πλάτος του οδοστρώματος που θα προορίζεται για αυτοκίνητα θα περιοριστεί σε αντίθεση με το τμήμα που θα προορίζεται για τους πεζούς το οποίο θα διαπλατυνθεί. Το πεζοδρόμιο από το οδόστρωμα θα οριοθετούν κολωνάκια, ενώ η διάστρωση θα γίνει με γρανιτόλιθο, υλικό που θεωρείται πιο ανθεκτικό από τον κυβόλιθο που έχει η Σπυρίδη. Θα τοποθετηθεί η κατάλληλη σήμανση ενώ το όριο ταχύτητας δεν θα ξεπερνά τα 15 χλμ. την ώρα.

Η συγκεκριμένη μετατροπή όμως θα κοστίσει σε θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της πόλης. Θα «χαθούν» περί τις 30 – 35 θέσεις, ενώ επιπλέον 12 θέσεις για ΑμεΑ και ξενοδοχεία θα μεταφερθούν.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αποφασίστηκε κατ’ αρχάς η μετακίνηση έξι θέσεων ΑμεΑ από τις τρεις οδούς προς τις κοντινότερες δυνατές θέσεις όπου επιτρέπεται η στάθμευση, ως εξής:

οι δικαιούχοι θέσης στάθμευσης ΑμεΑ των οδών Μαυροκορδάτου και Ογλ από το δημοτικό χώρο στάθμευσης που υπάρχει στην οδό Γαμβέτα με Ερμού, ενώ οι δικαιούχοι της οδού Τοπάλη θα αποκτήσουν ειδικές θέσεις στάθμευσης επί της οδού Ηπείρου, μεταξύ των οδών Ιάσονος και Αργοναυτών έπειτα από ανάλογη διαμόρφωση των χώρων στάθμευσης επί του δυτικού πεζοδρομίου με δημιουργία κατάλληλης οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.

Εξάλλου, με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής μετακινούνται και έξι θέσεις στάθμευσης για την εξυπηρέτηση τριών ξενοδοχείων (από δύο θέσεις το καθένα) των «Αλέξανδρος», «Ηλέκτρα» και «Αργώ».

Μετά από πρόταση της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας αποφασίστηκε να χωροθετηθούν δύο θέσεις προσωρινής στάσης οχημάτων για τις ανάγκες του ξενοδοχείου «Αλέξανδρος», σε ειδικά διαμορφωμένη εσοχή ικανού μήκους και πλάτους για στάση δύο οχημάτων επί της οδού Τοπάλη, έναντι του ξενοδοχείου «Αλέξανδρος».

Επίσης θα χωροθετηθούν δύο θέσεις προσωρινής στάσης οχημάτων για τις ανάγκες του ξενοδοχείου «Ηλέκτρα» επί της οδού 28ης Οκτωβρίου με Τοπάλη, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο επί του οδοστρώματος ικανού μήκους και πλάτους για στάση δύο οχημάτων.

Τέλος θα χωροθετηθούν δύο θέσεις στάσης προσωρινής οχημάτων για τις ανάγκες του ξενοδοχείου «Αργώ» επί της οδού Ηπείρου με Δημητριάδος, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο επί του οδοστρώματος ικανού μήκους και πλάτους για στάση δύο οχημάτων.

Ηπιας κυκλοφορίας η Σαρανταπόρου στα Παλιά

Τη μετατροπή της οδού Σαρανταπόρου από Μ. Γρηγορίου έως Λαχανά σε οδό ήπιας κυκλοφορίας και τη διαπλάτυνση πεζοδρομίων της οδού Μ. Γρηγορίου από Σαρανταπόρου έως Γιαννιτσών, αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στη χθεσινή συνεδρίασή της.

Βάσει της απόφασης το όριο ταχύτητας στην οδό Σαρανταπόρου δεν θα ξεπερνά τα 30 χλμ. την ώρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου