ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες στην Καραμπατζάκη

ξεκινούν-σήμερα-οι-εργασίες-στην-καρα-73385

Για τη διαμόρφωση των παρόχθιων του Κραυσίνδωνα σε ζεύγος μονοδρόμων ήπιας κυκλοφορίας

Ξεκινούν σήμερα, Τετάρτη, από την οδό Καραμπατζάκη, τα έργα στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Δήμου Βόλου για τη διαμόρφωση των δύο παρόχθιων του Κραυσίνδωνα σε ζεύγος μονοδρόμων ήπιας κυκλοφορίας.

Την έναρξη των εργασιών ανακοίνωσε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Ο εργολάβος, η εταιρεία ΛΕΩΝ ΑΤΕ, πρόκειται να ξεκινήσει τις εργασίες από το σημείο επί της Λεωφόρου Ειρήνης όπου βρίσκεται η πιάτσα των ταξί και να προχωρήσει προς την Αναπαύσεως. Πρόκειται για το πεζοδρομημένο τμήμα της Καραμπατζάκη, που «έκοβε» στα δύο τον δρόμο και διοχέτευε την κίνηση από την Λεωφόρου Ειρήνης προς την Αναπαύσεως με τη μορφή «σαλίγκαρου» μέσα από τη Ν. Ιωνία.

Στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου ολοκληρώθηκαν τους προηγούμενους μήνες εργασίες αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης και διευθέτησης των δικτύων και από σήμερα ξεκινά το κυρίως έργο.

Ο σχεδιασμός προβλέπει τη λειτουργία των δύο παρόχθιων ως ζεύγος μονοδρόμων ήπιας κυκλοφορίας.

Η Ζάχου θα λειτουργεί ως άνοδος με την κίνηση των οχημάτων να γίνεται από τη Λαρίσης προς τον περιφερειακό και η Καραμπατζάκη ως κάθοδος, με τη φορά της κίνησης να γίνεται από τον περιφερειακό προς τη Λαρίσης.

Η μελέτη προβλέπει περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος στα 3,5 μέτρα στο σύνολο των 6 χλμ. (τρία χιλιόμετρα η Ζάχου και τρία χιλιόμετρα η Καραμπατζάκη) προκειμένου να διασφαλίσει τη λειτουργία των δύο οδών ως ήπιας κυκλοφορίας.

Σε κάθε οδό θα διαμορφωθούν φαρδιά πεζοδρόμια και στις δύο πλευρές και προς τον χείμαρρο Κραυσίνδωνα και προς τις οικοδομές που θα κυμαίνονται ανά περίπτωση μεταξύ 2,5 και 3 μέτρων το κάθε ένα. Στα πεζοδρόμια θα γίνουν νέες φυτεύσεις, θα τοποθετηθούν παγκάκια και θα ενισχυθεί ο φωτισμός, ενώ προβλέπονται και εσοχές για θέσεις στάθμευσης. Θα διαμορφωθούν επίσης διαβάσεις για τους πεζούς.

Από την πλευρά του χειμάρρου θα διαμορφωθούν επίσης ποδηλατόδρομοι φάρδους 1,5 μέτρου τόσο στη Ζάχου όσο και στην Καραμπατζάκη.

Μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Καραμπατζάκη, θα ξεκινήσουν τα έργα στη Ζάχου, που σήμερα λειτουργεί ως διπλής κατεύθυνσης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου