ΤΟΠΙΚΑ

Σε εκλογικό πυρετό οι υπηρεσίες του Δήμου Βόλου ενόψει της κάλπης

σε-εκλογικό-πυρετό-οι-υπηρεσίες-του-δή-510084

Για την παραλαβή – παράδοση των ψηφοδελτίων των συνδυασμών, την προετοιμασία των εκλογικών τμημάτων και την εξυπηρέτηση των πολιτών

Εκλογικός πυρετός… ενόψει του ανοίγματος της κάλπης την επόμενη Κυριακή 26 Μαΐου επικρατεί στο Δημαρχείο Βόλου, όπου είναι στημένο το κεντρικό «στρατηγείο» για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Συγκρότηση συνεργείων, κατανομή αρμοδιοτήτων, πρόγραμμα λειτουργίας των υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των δημοτών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου τα πάντα να είναι έτοιμα για την Κυριακή των εκλογών.

Στο Δημαρχείο του Βόλου θα γίνει αύριο Παρασκευή 17 Μαΐου από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και μεθαύριο Σάββατο 18 Μαΐου από τις 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι η παραλαβή των ψηφοδελτίων των συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές στον Δήμο Βόλου. Κάθε συνδυασμός οφείλει να στείλει επαρκή αριθμό ψηφοδελτίων για κάθε εκλογικό τμήμα βάσει του αριθμού των εγγεγραμμένων συν 20% επιπλέον.

Εντός της επόμενης εβδομάδας θα γίνει και η παραλαβή των εκλογικών σάκων από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Οι σάκοι θα περιλαμβάνουν όλο το εκλογικό υλικό, εκλογικούς καταλόγους, εγκυκλίους, γραφική ύλη, ψηφοδέλτια για τις ευρωεκλογές και ψηφοδέλτια για τις περιφερειακές εκλογές.

Εκλογικοί σάκοι και ψηφοδέλτια θα διανεμηθούν στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων του ενιαίου Δήμου Βόλου και την επόμενη Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Μαΐου οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα παραλάβουν το σύνολο του εκλογικού υλικού από τις έδρες των δημοτικών ενοτήτων. Για παράδειγμα για τα εκλογικά τμήματα του Βόλου το υλικό θα παραληφθεί από το Δημαρχείο Βόλου και από τις έδρες των δημοτικών ενοτήτων για τα εκλογικά τμήματα των υπολοίπων δημοτικών ενοτήτων.

Την Παρασκευή 24 Μαΐου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά προκειμένου να προετοιμαστούν τα εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν. Συνεργεία του Δήμου Βόλου θα αναλάβουν να διαμορφώσουν τις αίθουσες που θα χρησιμοποιηθούν, να μεταφέρουν και να τοποθετήσουν κάλπες και παραβάν.

Σημειώνεται ότι ανήμερα των εκλογών, Κυριακή 26 Μαΐου, σε λειτουργία θα βρίσκονται δημοτικές υπηρεσίες τόσο στο Δημαρχείο Βόλου, όσο και το Δημοτολόγιο και το Ληξιαρχείο για την εξυπηρέτηση των πολιτών που τυχόν χρειαστούν κάποια έγγραφα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου