Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

οι-δύο-όψεις-του-ίδιου-νομίσματος-641981

Της Ελένης Χάνου

Την περασμένη Παρασκευή ο Δήμος Βόλου παρέλαβε την πρώτη παρτίδα του στόλου οχημάτων, από απορριμματοφόρα μέχρι σάρωθρα, καλαθοφόρα και φορτηγά, με τα οποία ανανεώνει τον εξοπλισμό του σε ποσοστό έως και 80%.

Η ανανέωση του στόλου των οχημάτων του Δήμου Βόλου ήταν μία αναγκαιότητα. Κι αυτό γιατί η εξυπηρέτηση της καθημερινότητας του δημότη τόσο στον τομέα της καθαριότητας, όσο και του πρασίνου και των Τεχνικών Υπηρεσιών γίνεται με γερασμένα μηχανήματα, που άλλες φορές γεμίζουν λάδια τους δρόμους, χαλούν στη μέση της αποκομιδής και κάθε τρεις και λίγο μπαίνουν στο συνεργείο για ένα νέο «μπάλωμα». Για να μην αναφέρουμε πόσες φορές διαχρονικά ο Δήμος έχει νοικιάσει οχήματα για να εκτελέσει εργασίες της καθημερινότητας.

Γι’ αυτό και στην παραλαβή δόθηκε… πανηγυρικός τόνος, με τον δήμαρχο και τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής να επιβιβάζονται στα οχήματα με τα οποία έκαναν παρέλαση στο κέντρο του Βόλου, κορνάροντας και χαιρετώντας τους Βολιώτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στους δρόμους.

Η πανηγυρική παραλαβή είχε δύο όψεις. Από τη μία προκάλεσε επευφημίες από απλούς ανθρώπους που βρίσκονταν στο κέντρο για τις δουλειές τους και καταλάβαιναν ότι «κάτι καλό συμβαίνει», από την άλλη καταγράφτηκαν οι έντονες αντιδράσεις αντιπολιτευόμενων στη Δημοτική Αρχή, εκλεγμένων και υποψηφίων στις ερχόμενες εκλογές, που έκαναν λόγο για υποθήκευση της επόμενης Δημοτικής Αρχής, της τσέπης των δημοτών…

Κάθε πλευρά έχει τα επιχειρήματά της για να υποστηρίξει ποια εργαλεία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ή δεν θα μπορούσαν και τελικώς επιλέχθηκε η λύση του leasing για την προμήθεια του στόλου.

Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει πόσο αναγκαία είναι τα συγκεκριμένα οχήματα, ιδίως τα απορριμματοφόρα με τα οποία γίνεται η καθημερινή αποκομιδή των απορριμμάτων, αλλά και τα καλαθοφόρα για το κλάδεμα των ψηλών δέντρων. Γι’ αυτό και στο «πάρτι» που στήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βάρος έπεσε στην ουσία που απασχολεί την καθημερινότητα. Και φυσικά οι πιο ικανοποιημένοι είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που θα εκτελούν τα καθήκοντά τους χωρίς να ανησυχούν πότε θα «σκάσει» η περίπτωση που θα πρέπει να πάνε συνεργείο, διακόπτοντας στη μέση την εργασία τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου