Φωτιά στα… μπατζάκια τους

φωτιά-στα-μπατζάκια-τους-650993

Της Ελένης Χάνου

Απίστευτο σκηνικό στήθηκε την περασμένη Δευτέρα το μεσημέρι στο κέντρο του Βόλου.

Ενα διαμέρισμα στη Νέα Ιωνία είχε τυλιχθεί στις φλόγες με κίνδυνο για τρία άτομα, μεταξύ των οποίων κι ένα κοριτσάκι, και το χειρότερο με κίνδυνο να εξαπλωθεί η φωτιά σε διπλανό βενζινάδικο και τουλάχιστον τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου βρίσκονταν εγκλωβισμένα στη λεωφόρο Δημητριάδος!

Οι σειρήνες από τα πυροσβεστικά οχήματα να ουρλιάζουν, οι πυροσβέστες να κορνάρουν και να επιχειρούν σλάλομ ανάμεσα στα αυτοκίνητα για να εγκλωβιστούν αρχικά στο ύψος της Γκλαβάνη, στη συνέχεια στη Σπυρίδη και μετά στην Κ. Καρτάλη, χάνοντας πολύτιμο επιχειρησιακό χρόνο, που θα μπορούσε να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

Στη λεωφορειολωρίδα έκλειναν διαδοχικά την κίνηση οχημάτων έκτακτης ανάγκης ένα ασθενοφόρο μισοκαβαλημένο πάνω στο πεζοδρόμιο, υπηρεσιακά οχήματα του Δήμου που κατέβαζαν τα λαμπιόνια και φυσικά αρκετοί… «έξυπνοι» οδηγοί που σταματούσαν για να επιβιβάσουν άτομα μολονότι δεν επιτρέπεται καν να εισέρχονται στη λωρίδα (πόσο μάλλον να σταματούν) ή να γλιτώσουν το μποτιλιάρισμα της μεσαίας λωρίδας.

Η αριστερή λωρίδα επίσης κατειλημμένη από παράνομα σταθμευμένα οχήματα, μεταξύ των οποίων και ένα φορτηγό εταιρείας αποφράξεων, και στη μεσαία λωρίδα ακινητοποιημένα λόγω μποτιλιαρίσματος ΙΧ.

Μάταια επιχειρούσαν οι οδηγοί των πυροσβεστικών οχημάτων να προσπεράσουν το ένα μετά το άλλο τα εμπόδια. Οδηγοί ΙΧ έφθαναν στα φανάρια και σταματούσαν περιμένοντας να ανάψει πράσινο χωρίς καν να κάνουν στην άκρη για να δώσουν χώρο στα πυροσβεστικά.

Κι όταν ένα πυροσβεστικό όχημα κατάφερνε να περάσει, έτρεχαν από πίσω του ακολουθώντας τη δική του πορεία για να ξεμπλοκάρουν από το μποτιλιάρισμα, αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα πυροσβεστικά οχήματα που ακολουθούσαν!

Περίπου δέκα λεπτά της ώρας στο κέντρο ακούγονταν οι σειρήνες της Πυροσβεστικής, που προσπαθούσε να έχει έγκαιρη επέμβαση στο συμβάν στη Νέα Ιωνία.

Και φυσικά αποκαλύφθηκαν σε όλο τους το μεγαλείο όχι μόνο το τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δεν πρόκειται να λυθεί ποτέ σε αυτή την πόλη αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα, αλλά και ο εγκληματικός ωχαδελφισμός όσων θεωρούν ότι η λεωφορειολωρίδα είναι για να… γλιτώνουν το μποτιλιάρισμα στο υπόλοιπο εύρος της οδού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου