ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτινός μποναμάς για εργαζόμενους του Δήμου Βόλου

γιορτινός-μποναμάς-για-εργαζόμενους-703732

Γιορτινός μποναμάς για εργαζόμενους, νυν και πρώην, του Δήμου Βόλου που δεν έλαβαν μέσα ατομικής προστασίας για τις χρονιές 2012, 2013, 2014 και 2015. Αντί της αποζημίωσής τους σε τρεις δόσεις όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο, η πρώτη τον Δεκέμβριο και οι άλλες δύο τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο, από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου Βόλου θα πληρωθούν εφάπαξ ολόκληρο το ποσό που δικαιούνται.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΔΑΣ ΟΤΑ, Εύη Καρυδάκη η καταβολή των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνει από 10 έως 13 Δεκεμβρίου. Τα εντάλματα έχουν ήδη υπογραφτεί και απομένει η εντολή για την κατάθεση των χρημάτων στους λογαριασμούς των εργαζομένων που θα πάρουν ένα ανέλπιστο οικονομικό «δώρο» για τις γιορτές. «Πρόκειται για μία μεγάλη νίκη, δικαίωση των εργαζομένων που επί χρόνια διεκδικούσαν αποζημιώσεις για το γάλα και μέσα ατομικής προστασίας που δεν έλαβαν μολονότι προβλέπονται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας τους. Και φυσικά να υπογραμμίσουμε το μεγάλο έργο που έγινε στις οικονομικές υπηρεσίες προκειμένου να εντοπιστούν οι δικαιούχοι, να βγουν οι καταστάσεις και να προχωρήσει η αποζημίωσή τους», ανέφερε η κ. Καρυδάκη.

Δικαιούχοι αποζημιώσεων για είδη ατομικής προστασίας είναι 729 εργαζόμενοι για το 2012, 515 για το 2013, 510 για το 2014 και 6 εργαζόμενοι για το 2015.

Αυτή είναι η τελευταία εκκρεμότητα για τους εργαζόμενους. Το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκε η καταβολή των αποζημιώσεων για το γάλα που επίσης δεν έλαβαν οι εργαζόμενοι από το 2012.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν παρουσιαστεί σε προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δικαιούχοι αποζημίωσης για γάλα είναι 1.755 εργαζόμενοι και για τα είδη ατομικής προστασίας 1.760 δικαιούχοι, νυν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου