ΤΟΠΙΚΑ

Υψώνονται πανό διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό

υψώνονται-πανό-διαμαρτυρίας-στον-περ-838177

Από κατοίκους της Ν. Δημητριάδος που αντιδρούν στην εκτροπή της κυκλοφορίας μέσα από τη συνοικία τις Κυριακές

Tην Κυριακή, αναμένεται να είναι η πρεμιέρα του μέτρου της μονοδρόμησης της σήραγγας της Γορίτσας, με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και προκειμένου να αποφευχθεί το μποτιλιάρισμα των αυτοκινήτων στην παραλιακή οδό Βόλου – Αγριάς.

Οι κάτοικοι της Νέας Δημητριάδας που από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν την αντίθεσή τους, ετοιμάζονται να υποδεχθούν το κυκλοφοριακό μέτρο με… πανό διαμαρτυρίας. Το ένα θα τοποθετηθεί στον Περιφερειακό στη συμβολή του με την οδό Αλκίππης μέσω της οποίας η κίνηση των οχημάτων θα εκτρέπεται μέσα από τη συνοικία της Ν. Δημητριάδας και το δεύτερο αναμένεται να τοποθετηθεί μπροστά από το σχολικό συγκρότημα των 2ου Γυμνασίου – 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου όπου οι κάτοικοι εκτιμούν ότι θα υπάρξει το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα.

Οπως είναι γνωστό από 1η Ιουνίου και κάθε Κυριακή και Αργία, ισχύει το μέτρο της μονοδρόμησης της σήραγγας της Γορίτσας.

Η σήραγγα θα είναι κλειστή για όσους κατευθύνονται προς Αγριά από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Η κυκλοφορία προς Αγριά θα γίνεται μέσω της παραλιακής οδού. Οσοι επιλέξουν τον Περιφερειακό, στο ύψος της οδού Αλκίππης θα πρέπει να στρίψουν μέσα από τη συνοικία της Ν. Δημητριάδος και να βγουν στις στροφές της Γορίτσας.

Αντίθετα όσοι κυκλοφορούν από Αγριά προς Βόλο, θα μπορούν να επιλέξουν είτε την παραλιακή διαδρομή, είτε τη διαδρομή μέσω τούνελ.

Οι κάτοικοι της Ν. Δημητριάδας, από την πρώτη στιγμή αντέδρασαν έντονα, καθώς θεωρούν ότι το μέτρο θα εκτρέψει όλη την κυκλοφορία του περιφερειακού μέσα από την κατοικημένη περιοχή, επιβαρύνοντας τη συνοικία.

Μάλιστα προ ημερών είχαν συνάντηση τόσο με τον αστυνομικό διευθυντή Μαγνησίας, Γ. Τόλια όσο και με το διοικητή της Τροχαίας Βόλου, Θαν. Κουλούρη. Ωστόσο, όπως ενημερώθηκαν, η απόφαση είναι του δημοτικού συμβουλίου και η αστυνομία επικύρωσε το μέτρο.

Αυτές τις ημέρες ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Δημητριάδας «Ποιότητας Ζωής», βρίσκεται σε επαφή με νομικούς, εξετάζοντας τη δυνατότητα προσφυγής κατά του κυκλοφοριακού μέτρου.

Ως άμεση αντίδραση οι κάτοικοι θα αναρτήσουν πανό στον περιφερειακό και στο σχολικό συγκρότημα του Αναύρου για να καταστήσουν τους διερχόμενους οδηγούς «κοινωνούς του προβλήματος».

«Δεν θέλαμε να προχωρήσουμε σε πιο ακραίες κινητοποιήσεις κλείνοντας δρόμους, καθώς κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε μεγάλη ταλαιπωρία σε συνδημότες μας που έχουν μια Κυριακή να ξεκουραστούν και να πάνε για μπάνιο», ανέφερε το μέλος του Συλλόγου, Κυριαζής Βαΐτσης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου