ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρία εργαζομένων ενάντια στο ασφαλιστικό

διαμαρτυρία-εργαζομένων-ενάντια-στο-88444

Κάτω από το γραφείο του συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας στο Βόλο

Μαζική και δυναμική συγκέντρωση και συναυλία κάτω από τα γραφεία του συνδέσμου Βιομηχάνων Κεντρικής Ελλάδας – Θεσσαλίας πραγματοποίησαν στο Βόλο χθες το απόγευμα τα σωματεία Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας», ΙΜΑΝΤΑ, Λεβεντέρη, ΒΕΜΕΚΕΠ και η εργοστασιακή επιτροπή Κιολεΐδη του Συνδικάτου Μετάλλου ενάντια στο νομοσχέδιο – λαιμητόμο για την ασφάλιση, στην εκ περιτροπής εργασίας, στις απολύσεις, την απλήρωτη εργασία.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον ΙΜΑΝΤΑ Νίκος Μπουρούς κατήγγειλε τις τελευταίες τέσσερις απολύσεις που έγιναν στη βιομηχανία οι οποίες έγιναν εκδικητικά και για να εκβιασθεί το σωματείο ώστε να υπογράψει επιχειρησιακή σύμβαση με αποδοχή της εκ περιτροπής εργασία και μειώσεις μισθών, ζητήματα που επιδιώκει η εταιρεία. Ανέφερε ότι βρίσκονται στην τρίτη βδομάδα των κινητοποιήσεων και ότι συνεχίζουν. Κατήγγειλε την εργοδοσία για την αδιαλλαξία της και το γεγονός ότι διώκει δικαστικά τους εργαζομένους με διάφορα προσχήματα.

Εκ μέρους του σωματείου Λεβεντέρη μίλησε ο Απόστολος Τάκος αντιπρόεδρος του Δ.Σ. που είπε ότι οι εργαζόμενοι ομόφωνα δεν αποδέχτηκαν την απαίτηση της εργοδοσίας να συναινέσουν σε εκ περιτροπής εργασία. Δήλωσε ότι η εταιρεία προχώρησε μονομερώς για τέταρτη χρονιά στην επιβολή της, για να τονίσει ότι οι εργάτες δεν έκαναν πίσω στη διεκδίκηση σταθερής και μόνιμης εργασίας.

O Κώστας Στεργίου πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας» τόνισε ότι «όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και η επίθεση που δεχόμαστε αποτελούν για τους βιομήχανους και την κυβέρνησή τους (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) στρατηγικό σχεδιασμό που έχει ως στόχο την μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, την κατάργηση εργασιακών, συνδικαλιστικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων για να ξεπεραστεί η κρίση τους και να περάσουν στην κερδοφορία. Αυτή την κατεύθυνση εξυπηρετεί και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Αυτό το νομοσχέδιο δεν διορθώνεται, δεν παίρνει βελτιώσεις». Ακόμη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο δράμα των προσφύγων και επισήμανε την ανάγκη της ανάπτυξης της αλληλεγγύης εκ μέρους των εργαζομένων και για τον λόγο σήμερα Σάββατο θα γίνει εξόρμηση στο ΣΕΑ Αλμυρού από τα σωματεία για τη διανομή βοήθειας στους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες, αφού ο αγώνας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής συναντιέται με τον αγώνα κατά των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Παράλληλα κάλεσε να απομονωθεί η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή που στηρίζει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, σπέρνει το μίσος. Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται την ερχόμενη Τρίτη 1η Μαρτίου στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου