ΤΟΠΙΚΑ

«Ψαλίδι» στις βάρδιες στα ΕΛ.ΤΑ. Βόλου

ψαλίδι-στις-βάρδιες-στα-ελ-τα-βόλου-839017

Λόγω έλλειψης προσωπικού – Οι συναλλαγές θα ισχύουν έως τις 2:30 το μεσημέρι

«Ψαλίδι» από Δευτέρα 6 Ιουνίου, στις βάρδιες στο κεντρικό υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο Βόλο. Τα γκισέ για την εξυπηρέτηση των πολιτών θα λειτουργούν έως τις 2:30 το μεσημέρι, αντί 8 το βράδυ, με εντολή της κεντρικής διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ. που εφαρμόζει μειωμένο ωράριο στις συναλλαγές σε 59 καταστήματα σε όλη τη χώρα.

Η ανακοίνωση για τη μείωση του ωραρίου λειτουργίας στα ΕΛΤΑ Βόλου, αναρτήθηκε χθες στο κεντρικό υποκατάστημα.

Αυτό αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση του κοινού, ιδίως δημοσίων υπαλλήλων, που είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τις συναλλαγές τους μέσω ΕΛ.ΤΑ. ακόμη και απογεύματα, δεδομένου ότι οι τράπεζες κλείνουν στις 2:30 το μεσημέρι.

Εναλλακτική για όσους λόγω εργασίας δεν μπορούν να κάνουν τις συναλλαγές τους τα πρωινά, δίνεται το πρακτορείο των ΕΛΤΑ που λειτουργεί στην οδό Ιωλκού 105. Είναι ανοιχτό ώρες καταστημάτων, πρωί και απόγευμα δηλαδή και Σάββατα και μέσω του συγκεκριμένου πρακτορείου, το κοινό μπορεί να κάνει τις συναλλαγές που θα κάνει στο κεντρικό υποκατάστημα.

Αιτία για τη μείωση στις βάρδιες λειτουργίες των ΕΛ.ΤΑ. αποτελεί η έλλειψη προσωπικού και το γεγονός ότι δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα… πρόσληψη εργαζομένων.

Προς το παρόν το κεντρικό υποκατάστημα λειτουργεί με τρία άτομα το πρωί και δύο το απόγευμα, που βρίσκονται πίσω από τα γκισέ για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ενας από τους υπαλλήλους είναι επιφορτισμένος με τις δημόσιες υπηρεσίες, ένας με την υπηρεσία Western Union. Μέσα στο καλοκαίρι όμως προβλέπονται και άδειες προσωπικού κι ως εκ τούτου δεν θα βγαίνει η διπλή βάρδια.Στο πλαίσιο αυτό και με απόφαση της κεντρικής διοίκησης, οι βάρδιες περικόπτονται και η λειτουργία των ΕΛ.ΤΑ. περιορίζεται μέχρι τις 2:30 το μεσημέρι.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου