ΤΑΞΙΔΙΑ

Πρεσβευτής τοπικών παραδοσιακών γεύσεων το εστιατόριο «Κρίτσα» στην Πορταριά

πρεσβευτής-τοπικών-παραδοσιακών-γεύ-839070

Δημοσίευμα της Βρετανικής «Telegraph» το κατατάσσει μεταξύ των δέκα κορυφαίων γαστρονομικών προορισμών της Ελλάδας – Μαθήματα μαγειρικής για ξένους

Σημαντική διάκριση αποτελεί για την περιοχή μας δημοσίευμα της Βρετανικής «Telegraph» το οποίο προτείνει στους Βρετανούς τους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς της Ελλάδας για το 2016, καταγράφοντας στο τοπ-10 το εστιατόριο «Κρίτσα» στην Πορταριά. Η παραπάνω διάκριση αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη για τους δημιουργούς της οικογενειακής επιχείρησης, που δραστηριοποιείται επί δεκαέξι χρόνια στο πεδίο της εστίασης και του τουρισμού. Εχοντας ως σημεία αναφοράς τα τοπικά προϊόντα, τις Μεσογειακές γεύσεις και τις πατροπαράδοτες συνταγές, που περνούν από γιαγιά σε εγγονή, η οικογενειακή επιχείρηση, υιοθετεί εναλλακτικές δράσεις που περιστρέφονται γύρω από τη γαστρονομία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Πεποίθησή μας είναι ότι τουρισμός δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα, αλλά πολλά περισσότερα όπως η γαστρονομία, που αναβαθμίζει την ταξιδιωτική εμπειρία του επισκέπτη» υπογραμμίζει η Ελένη Καραΐσκου, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η Ελένη Καραΐσκου προωθεί το γαστρονομικό τουρισμό

Οι γαστρονομικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται διαρκώς, περιλαμβάνουν τέσσερις διαφορετικές, εξίσου σημαντικές ενότητες. Το συνδυασμό πεζοπορίας και πικ-νικ, μάθημα μαγειρικής, το Ελληνικό πρωινό που περιλαμβάνει τοπικά προϊόντα και εντάσσεται στο πλαίσιο προγράμματος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου που το έχει θεσμοθετήσει και η γνωριμία των επισκεπτών με τοπικές γεύσεις και επιχειρήσεις, στη διάρκεια περιπάτου.

Αναλύοντας τη φιλοσοφία των μαθημάτων μαγειρικής ελληνικών παραδοσιακών και τοπικών γεύσεων και συνταγών, η κ. Καραΐσκου αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει συνεργασία με σχόλη μαγειρικής και τη συμμετοχή παιδιών, στο πλαίσιο εξέλιξης της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Ουσιαστικός στόχος είναι οι ξένοι επισκέπτες να μυηθούν στην τοπική γαστρονομία και τα βότανα, συμμετέχοντας ταυτόχρονα στη διαδικασία παρασκευής της κάθε παραδοσιακής συνταγής.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα προσελκύει το ενδιαφέρον ξένων τουριστών, οι οποίοι συμμετέχουν με ενθουσιασμό στην διαδικασία, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να γευτούν τις παραδοσιακές συνταγές που έχουν παρασκευάσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα μαθήματα θα πραγματοποιούνται πλέον στο αγρόκτημα που προστέθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση και βρίσκεται σε εξελικτική διαδικασία.

«Οι ξένοι επισκέπτες απαθανατίζουν φωτογραφικά τα μαθήματα στα οποία συμμετέχουν, δέχονται με χαρά τα αναμνηστικά δώρα που τους προσφέρουμε και στη συνέχεια αναρτούν σχόλια στο διαδίκτυο» υπογραμμίζει η κ. Καραΐσκου, η οποία δραστηριοποιείται στην οικογενειακή επιχείρηση μαζί με τους γιους της Στέφανο και Φίλιππο.

Το αγρόκτημα όπου θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα μαγειρικής

Οι δράσεις που αναπτύσσονται, περιστρέφονται γύρω από το γαστρονομικό τουρισμό και τον αγροτουρισμό, ενώ πάγια θέση της οικογένειας είναι ότι «πρέπει να αναπτύξουμε τη γαστρονομία ως τουριστικό προϊόν, με τις αντίστοιχες ενέργειες προώθησης, προκειμένου να ενισχυθεί το τουριστικό ενδιαφέρον».

Εχοντας ως σημείο αναφοράς τοπικές γεύσεις, όπως το σπετζοφάι, τα χόρτα με αβγά, τη γίδα με μακαρόνια, τις πίτες και πολλά ακόμη, η οικογένεια Καραΐσκου, γέννημα-θρέμμα Πορταρίτες, αξιοποιούν τον πλούτο του Πηλίου, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ένα σημαντικό πλεονέκτημα του τόπου μας, που είναι οι άριστες πρώτες ύλες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου