ΤΟΠΙΚΑ

Εκπαιδευτικοί… εκπαιδεύονται

εκπαιδευτικοί-εκπαιδεύονται-37590

Στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος «πολιτιστικοί περίπατοι»

Εκπαιδευτικοί… εκπαιδεύονται στο αστικό περιβάλλον του Βόλου, μαθαίνουν την τοπική ιστορία, με στόχο να τη διδάξουν στη συνέχεια στους μαθητές τους, στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος. Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα που τρέχει από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας με τίτλο «πολιτιστικοί περίπατοι».

Η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων, Κική Δανιηλίδου και η σχολική σύμβουλος φιλολόγων, Βαρβάρα Μαγκαφά, έχουν την ευθύνη του προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη και που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλης μερίδας εκπαιδευτικών του νομού.

Σύμφωνα με την κ. Δανιηλίδου, το πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα ημερίδας του περασμένου Νοεμβρίου για τα μουσεία, τα ιστορικά μνημεία και του χώρους πολιτισμού στο νομό. Μέσα από αυτή την ημερίδα προέκυψε ένας κατάλογος 13 σελίδων με 45 μουσεία σε όλη την περιοχή. Σε αυτούς τους χώρους τώρα εξελίσσονται οι… πολιτιστικές διαδρομές. Ειδικοί επιστήμονες εκπαιδεύουν τους εκπαιδευτικούς πάνω στις πτυχές της τοπικής ιστορίας.

Το πρώτο μάθημα ξεκίνησε από τη συνοικία των Παλαιών, στη συνέχεια ακολούθησαν τα δύο Κοιμητήρια (Ταξιαρχών και Εβραϊκό), χθες η προσφυγική Ν. Ιωνία και τη Δευτέρα θα ακολουθήσει διαδρομή στο «Βόλο στη Γερμανική Κατοχή» με επισκέψεις σε σημεία αναφοράς όπως η Κίτρινη Αποθήκη.

Για κάθε πολιτιστική διαδρομή υπάρχει ενδιαφέρον από περισσότερους από 100 εκπαιδευτικούς και πλέον γίνεται αυστηρή επιλογή, σύμφωνα με την κ. Δανιηλίδου. Στόχος είναι οι εκπαιδευτικοί να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους στους μαθητές τους και να τους διδάξουν την ιστορία μέσα από την τοπική ιστορία, είτε στο πλαίσιο του ίδιου του μαθήματος, είτε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων που δικαιούται κάθε τμήμα. «Στόχος μας είναι να βγάλουμε το σχολείο στην κοινωνία», ανέφερε η κ. Δανιηλίδου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου