ΤΟΠΙΚΑ

Επιστήμονες της κινεζικής κυβέρνησης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

επιστήμονες-της-κινεζικής-κυβέρνηση-46401

Θα έχουν επαφή με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργο Πετράκο και θα ξεναγηθούν σε εργαστήρια της Γεωπονικής Σχολής

Στο Βόλο θα βρεθεί επίσημη αποστολή 15 επιστημόνων της Κινεζικής Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Ελληνα καθηγητή Παναγιώτη Καράνη στην πόλη Xining του Qinghai στην Κίνα. Η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί την πόλη και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιείται σε Ελληνικά Πανεπιστήμια, μέσω της Κινεζικής Κυβέρνησης του Πεκίνου.

Η ομάδα έχει εκφράσει την επιθυμία να γνωρίσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ειδικότερα τη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Π.Θ. Τη Δευτέρα 4 Απριλίου στις 9.30 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Πρυτανείας, οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα υποδεχθούν την αποστολή των επιστημόνων από την Κίνα. Από τις 10.30 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι θα ακολουθήσει ξενάγηση στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών όπου τα Τμήματα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος και Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος θα τους υποδεχθούν για να τους ενημερώσουν σχετικά με τις επιστημονικές δραστηριότητές τους και θα τους ξεναγήσουν στα εργαστήρια.Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή φυτικής παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Χρήστο Αθανασίου, η επίσκεψη είναι αποτέλεσμα της εξωστρέφειας της Γεωπονικής Σχολής και των διακρατικών προγραμμάτων που πραγματοποιούνται.

Οπως τόνισε ο ίδιος, ο ρόλος της σχολής είναι σημαντικός καθώς το διακύβευμα του μέλλοντος είναι η παραγωγή τροφίμων και μάλιστα ασφαλών για τη δημόσια υγεία τροφίμων.

Στο πλαίσιο αυτό η κινέζικη αντιπροσωπεία θα ξεναγηθεί σε εργαστήρια κλειδιά, με προωθημένη ερευνητική δραστηριότητα που ακουμπά σε όλους τους τομείς: φυτοπροστασίας, βιοτεχνολογίας, γεωργικής μηχανικής, αγροτικής παραγωγής, διαχείρισης περιβάλλοντος, ιχθυοκαλλιέργειας, ασφάλειας τροφίμων.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου