ΤΟΠΙΚΑ

Μαθησιακές δυσκολίες έως… γυμνάσιο ~ Στα λύκεια δεν λειτουργούν τμήματα ένταξης

μαθησιακές-δυσκολίες-έως-γυμνάσιο-48064

Το κενό αναμένεται να καλυφθεί από το νέο σχολικό έτος

Στην τελευταία τάξη του γυμνασίου σταματά έως σήμερα η στήριξη των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες. Στα λύκεια δεν έχουν ενεργοποιηθεί τμήματα ένταξης για μαθητές που αντιμετωπίζουν είτε προβλήματα δυσλεξίας είτε προβλήματα με διατάραξη προσοχής. Μαθητές που έως το γυμνάσιο παρακολουθούν μαθήματα στα τμήματα ένταξης, όταν ξεκινούν τη φοίτηση στο λύκειο, δεν έχουν την επιπλέον στήριξη που χρειάζονται για την πρόοδό τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Μαθητές από 13 γυμνάσια του Βόλου, πρόκειται του χρόνου να φοιτήσουν στην α’ τάξη του λυκείου. Σήμερα, στα σχολεία τους παρακολουθούν μαθήματα στα τμήματα ένταξης, υποστηριζόμενοι στα σχολικά μαθήματα. Η είσοδος στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης θα τους βρει… ξεκρέμαστους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πρόοδό τους.

Το σημαντικό κενό στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, πρόκειται να καλυφθεί από τη νέα σχολική χρονιά.

Μετά από εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σωκράτης Σαβελίδης, απηύθυνε επιστολή προς τους διευθυντές των λυκείων, προκειμένου να φροντίσουν για τη σύσταση τμημάτων ένταξης για τα οποία μάλιστα υπάρχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις που όμως παραμένουν ανενεργές.

Οι μαθητές που πρόκειται από τη νέα σχολική χρονιά να πάνε στο λύκειο και ήδη λαμβάνουν υποστήριξη στα σχολικά μαθήματα, είναι από τα 1ο, 2ο, 4ο, 6ο, 7ο, 8ο, 10ο Γυμνάσια Βόλου, 1ο και 3ο Γυμνάσια Ν. Ιωνίας, 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού και από τα Γυμνάσια Σκιάθου, Αλοννήσου και Μηλεών.

Προϋπόθεση για την ίδρυση τμημάτων ένταξης, όπως αναφέρεται στην επιστολή του κ. Σαβελίδη προς τους διευθυντές λυκείων, είναι να υπάρχουν τρεις μαθητές στη σχολική μονάδα κι όχι ανά τάξη. Η ίδρυση του τμήματος, γίνεται με αίτηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα πρέπει να έχει κατατεθεί έως την Παρασκευή 1η Απριλίου. Τα τμήματα θα λειτουργήσουν από το νέο σχολικό έτος για την υποδοχή των παιδιών από τα 13 γυμνάσια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου