ΤΟΠΙΚΑ

Στα βαφτίσια 4 συμμαθητών τους μαθητές και εκπαιδευτικοί του Λυκείου Αργαλαστής

στα-βαφτίσια-4-συμμαθητών-τους-μαθητές-83975

Τέσσερις Αλβανοί μαθητές του σχολείου, βαφτίστηκαν Χριστιανοί σε μια τελετή που συμμετείχε σχεδόν όλο το χωριό

Ενα ζωντανό μάθημα Θρησκευτικών ήταν αυτό που έγινε τη Δευτέρα στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στην κεντρική πλατεία της Αργαλαστής. Τέσσερις αλβανικής υπηκοότητας μαθητές του Γενικού Λυκείου Αργαλαστής, βαπτίστηκαν Χριστιανοί σε μια ξεχωριστή τελετή την οποία παρακολούθησε σύσσωμη η οικογένεια του σχολείου, αλλά και αρκετοί κάτοικοι του χωριού.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον καθηγητή θεολογίας του ΓΕΛ Αργαλαστής, κ. Σωτ. Τσιτσιρίγκα, ο οποίος είχε προτείνει σε όσους μαθητές του σχολείου το επιθυμούν, να βαφτιστούν Χριστιανοί. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας, κ. Καψιμάλλη, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση, η απόφαση να είναι προϊόν ελεύθερης βούλησης κι όχι προσηλυτισμού των μαθητών.

Τέσσερις μαθητές αλβανικής καταγωγής, μουσουλμάνοι, δήλωσαν ότι επιθυμούν να βαφτιστούν Χριστιανοί. Πρόκειται για τρία κορίτσια από τη β’ και γ’ τάξη του Λυκείου και ένα αγόρι που φοιτά στη β’ λυκείου.Την τελετή της βάπτισης που διήρκησε δύο ώρες, από τις 8:30 τη Δευτέρα το πρωί, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος. Οι τέσσερις νεοφώτιστοι φορούσαν λευκούς χιτώνες και μπήκαν σε μεγάλες κολυμπήθρες. Το τελετουργικό ήταν εντυπωσιακό. Σε ρόλο αναδόχων στα τέσσερα παιδιά, δύο καθηγητές του σχολείου, οι Αρτεμις Χατζηαποστολίδου και Σωτ. Τσιτσιρίγκας, αλλά και δύο συμμαθητές και φίλοι των παιδιών.Τη βάπτιση παρακολούθησε ολόκληρο το σχολείο, μαθητές και εκπαιδευτικοί αλλά και κάτοικοι του χωριού. Το παρών έδωσε μεταξύ άλλων και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ. Σωκράτης Σαβελίδης.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου