ΤΟΠΙΚΑ

Έκαψε το σπίτι της πεθεράς του για να αλλοιώσει τα στοιχεία των κλοπών

έκαψε-το-σπίτι-της-πεθεράς-του-για-να-αλ-239637

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος 35χρονου Βολιώτη – Ζητούσε χίλια συγγνώμη μετά τη σύλληψη

Οχι μία αλλά δύο φορές έβαλε φωτιά την Τρίτη στο σπίτι της πεθεράς του στην Αργαλαστή με σκοπό να καταστραφεί ολοσχερώς και να μην προκύψουν τα ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του για τις κλοπές κοσμημάτων αξίας 1.000 ευρώ και συνολικού ποσού 2.600 ευρώ.

Το περιστατικό αφορά 35χρονο Βολιώτη, ο οποίος συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μηλεών μετά από ενδελεχείς έρευνες και εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για κλοπή κατ’ εξακολούθηση και εμπρησμό.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Ο 35χρονος, ο οποίος είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, άνεργος, παραπέμφθηκε για να απολογηθεί στον Ανακριτή Βόλου και πήρε προθεσμία για αύριο Παρασκευή.

Το βράδυ της Τρίτης γύρω στις 8 το απόγευμα βρισκόταν έξω από το σπίτι της πεθεράς του και παρακολουθούσαν με πλήθος κόσμου τους πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργαλαστής να σβήνουν τη φωτιά και να καταφέρνουν με γενναίες προσπάθειες να περισώζουν τη σκεπή από κατάρρευση όταν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μηλεών τον προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα.
Επάνω του βρέθηκαν τα τραπεζικά βιβλιάρια στα οποία φαίνονταν οι καταθέσεις των κλαπέντων ποσών.

Καθώς δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την προέλευσή τους αργά το βράδυ ομολόγησε τις πράξεις του.

Μάλιστα, όπως είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η 60χρονη ιδιοκτήτρια του σπιτιού, ζητούσε χίλια συγγνώμη.

Κανένας, ούτε η σύζυγός του, ούτε η μητέρα της μπορούσαν να πιστέψουν τις πράξεις του 35χρονου. Το προηγούμενο βράδυ, τη Δευτέρα, ο κατηγορούμενος κοιμήθηκε στο σπίτι της 60χρονης για συμπαράσταση καθώς το Σάββατο κλέφτες μπήκαν στην οικία της και αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά, ενώ ανακάτεψαν έπιπλα και προσωπικά αντικείμενα της γυναίκας.

Η ίδια απουσίαζε σε εκδρομή στην Καστοριά και την Κυριακή που γύρισε σπίτι της σοκαρίστηκε από τις χαοτικές εικόνες στα δωμάτια.

Ωστόσο την Τρίτη, ο 35χρονος, ο οποίος κατηγορείται, ότι της έκλεψε και πάλι χρήματα και κοσμήματα, ισχυρίστηκε στην 60χρονη ότι το βράδυ μπήκαν κουκουλοφόροι στο σπίτι και έσπασαν την πόρτα.

Η 60χρονη θα πήγαινε να καταθέσει στην Αστυνομία στο Βόλο για τις κλοπές μόνη της καθώς ο γαμπρός της είχε δουλειές όταν ενημερώθηκε από τον 35χρονο ότι άγνωστοι δράστες είχαν βάλει φωτιά στο σπίτι της.

Η πυρκαγιά που προκλήθηκε στις 4 το απόγευμα ευτυχώς κατέστη δυνατό να σβηστεί γρήγορα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλμυρού πριν επεκταθεί. Προκάλεσε μικρές ζημιές στην κρεβατοκάμαρα.

Ωστόσο, στο σπίτι εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά στις 8 το απόγευμα, αυτή τη φορά στο δεύτερο όροφο της οικίας, η οποία πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό, ότι θεωρείται ως ευτύχημα το γεγονός που η 60χρονη εκείνη τη στιγμή δεν βρισκόταν μέσα.

Η παθούσα είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι νωρίτερα το απόγευμα όταν θα πήγαινε για να δώσει κατάθεση στην Αστυνομία ο δράστης επέστρεψε στο σπίτι της με το πρόσχημα ότι ήθελε να πάρει κάποια ξεχασμένα μπιζού της συζύγου του…

Οι έρευνες

Από την πρώτη στιγμή η κλοπή χρημάτων και χρυσαφικών από το σπίτι της 60χρονης είχε προκαλέσει διάχυτο προβληματισμό. Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μηλεών δεν βρήκαν πόρτα παραβιασμένη, ενώ ένα παράθυρο ήταν σπασμένο και φαινόταν οι ζημιές να έχουν προκληθεί από το εσωτερικό του σπιτιού.

Τα προσωπικά αντικείμενα της 60χρονης ήταν ανακατεμένα σε σημεία που συνήθιζε η ίδια να βολεύει τα προσωπικά της αντικείμενα λες και οι δράστες γνώριζαν για τις συνήθειές της.

Η δεύτερη κλοπή τη μέρα των πυρκαγιών είχε πάλι την ίδια εικόνα. Οι αστυνομικοί με προσεκτικές ενέργειες δεν άργησαν να φτάσουν στην ταυτότητα του δράστη και να εξιχνιάσουν τις κλοπές και τις πυρκαγιές. Η ίδια η παθούσα εξάλλου είπε ότι είχαν προσωπικές διαφορές.

Οι διαφορές

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 60χρονη είχε πολύ καιρό να επισκεφτεί την κόρη της στο σπίτι της στο Βόλο.

Εξαιτίας οικογενειακών προβλημάτων την επισκεπτόταν μόνη η κόρη της στην Αργαλαστή. Το ζευγάρι που είναι άνεργοι ζούσε στο Βόλο με τη οικονομική βοήθεια του πατέρα του 35χρονου. Τις τελευταίες δέκα μέρες είχαν που είχαν αρχίσει να επιδιώκουν σχέσεις. Η κόρη έλεγε στην 60χρονη ότι ο σύζυγός της ήθελε να της μιλήσει στο τηλέφωνο, ωστόσο εκείνη είχε τους λόγους της να μη θέλει να του μιλήσει.

Ωστόσο, ποτέ της δεν θα περίμενε ότι ο 35χρονος θα έφτανε στο σημείο να βάλει φωτιά στην οικία της και να την έκλεβε. «Ηρθε να κοιμηθεί στο σπίτι μου και μου έβαλε φωτιά» είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τονίζοντας ότι η ίδια είχε διακόψει τις σχέσεις με το γαμπρό της από τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Εχουν δύο ανήλικα παιδιά, τώρα τι θα γίνει με αυτά;» είπε περίλυπη, τονίζοντας ότι η κόρη της έχει φοβερά οικονομικά προβλήματα καθώς είναι άνεργη και χρειάζεται βοήθεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου