ΤΟΠΙΚΑ

Προσλήψεις μετά από έξι χρόνια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

προσλήψεις-μετά-από-έξι-χρόνια-στο-παν-85523

Ανοίγουν 20 θέσεις ΔΕΠ, ενώ τα κενά είναι 104

Είκοσι θέσεις καθηγητών ΔΕΠ ανοίγουν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σύμφωνα με την κατανομή των 500 προσλήψεων από το υπουργείο Παιδείας. Οι πρώτες προσλήψεις πάντως μετά από έξι ολόκληρα χρόνια, μοιάζουν σταγόνα στον ωκεανό… καθώς ήδη τα κενά στο θεσσαλικό ΑΕΙ, είναι 104.

Από την… πίτα των 500 προσλήψεων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, το κομμάτι που αντιστοιχεί στο Πανεπιστήμιο είναι 20 καθηγητές – μέλη ΔΕΠ. Αρχικά, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Πρύτανη, Θανάση Σφουγγάρη και σύμφωνα με την αρχική κατανομή, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα έπαιρνε 19 καθηγητές, αριθμός που αυξήθηκε κατά μία πρόσληψη. Οι αλλαγές που έγιναν στην κατανομή των θέσεων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, ανακοινώθηκαν στην πρόσφατη σύνοδο των Πρυτάνεων και βρήκαν τα πανεπιστήμια να συμφωνούν. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Σφουγγάρης, ανακοινώθηκε ότι μέσα στο φθινόπωρο θα γίνουν επιπλέον 500 προσλήψεις.

Για την κατανομή των θέσεων στα τμήματα, θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το ίδρυμα διαθέτει 18 τμήματα, στο σύνολο των οποίων εντοπίζονται μεγάλες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό. Ουσιαστικά οι προσλήψεις αφορούν σε ένα καθηγητή ανά τμήμα, πρόκειται δηλαδή για σταγόνα στον… ωκεανό των κενών που υπάρχουν στο ίδρυμα.

Κι αυτό γιατί από το 2009 που δεν έχουν γίνει προσλήψεις έως και το 2016, μόνο από συνατξιοδοτήσεις, άδειασαν 54 θέσεις καθηγητών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Αν στις συνταξιοδοτήσεις προστεθούν και πάσης φύσεως αποχωρήσεις, ο αριθμός των κενών έως και σήμερα, σκαρφαλώνει στα 104.

«Το σημαντικό είναι ότι επιτέλους γίνονται προσλήψεις αν και λιγοστές. Αποτελεί πιο πολύ τονωτική ένεση στην ψυχολογία ότι ανοίγουν θέσεις», σχολίασε ο κ. Σφουγγάρης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θέσεις μπορεί να ανοίγουν τώρα, ωστόσο οι καθηγητές που θα προσληφθούν δεν προβλέπεται να μπουν στα τμήματα πριν από το 2017.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου