ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές στο Τμήμα Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

μαθητές-στο-τμήμα-βιοχημείας-του-πανε-104312

Το τμήμα υποδέχθηκε μαθητές στο πλαίσιο ανάδειξης του εκπαιδευτικού και ερευνητικού του έργου

Διημερίδα υποδοχής σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Ν. Λάρισας, πραγματοποίησε το τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο πλαίσιο της ανάδειξης του εκπαιδευτικού και ερευνητικού του έργου.

Κατά τη διημερίδα, περισσότεροι από 450 μαθητές από 14 Λύκεια του Ν. Λάρισας μαζί με τους υπευθύνους καθηγητές τους ενημερώθηκαν για τις επιστήμες της Βιοχημείας και της Βιοτεχνολογίας και τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων του τμήματος, ενώ παράλληλα ξεναγήθηκαν στα ερευνητικά εργαστήρια όπου ενημερώθηκαν για τις ερευνητικά προγράμματα που διεξάγονται σε αυτά.

Επίσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μικρά πειράματα επίδειξης βιοχημείας και βιολογίας, να εξετάσουν δείγματασε μικροσκόπια, να φτιάξουν βακτηριακές καλλιέργειες σε τριβλία, να δουν το εντομοτροφείο, να δουν πειράματα απομόνωσης και κρυστάλλωσης πρωτεϊνών και να ενημερωθούν για τα ερευνητικά προγράμματα του Τμήματος από μέλη ΔΕΠ (Ν. Μπαλατσός, Θ. Σαραφίδου, Κ. Λιαδάκη, Α.Μ. – Ψαρρά, Δ.Μόσιαλος, Β. Σκαμνάκη, και Δ. Στάγκος), υποψήφιους διδάκτορες και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου