ΤΟΠΙΚΑ

Η ίωση αδειάζει τις αίθουσες των σχολείων

η-ίωση-αδειάζει-τις-αίθουσες-των-σχολε-122549

Σχολαστική καθαριότητα στα σχολεία και καλός αερισμός αιθουσών για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού

Η ίωση της εποχής αποδεκατίζει τις αίθουσες διδασκαλίας στα σχολεία του νομού. Καθημερινά οι τάξεις είναι μισοάδειες από μαθητές – θύματα της ίωσης που βρίσκεται σε έξαρση αυτή την εποχή. Τα απουσιολόγια γεμίζουν από ονόματα μαθητών και την ίδια ώρα οι θέσεις στα θρανία αδειάζουν.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η επέλαση του ιού της γρίπης «αποδεκατίζει» τις τάξεις στα σχολεία. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλη Μούσιο, το τελευταίο διάστημα, καταγράφονται σε καθημερινή βάση πολλές απουσίες μαθητών, που προσβάλλονται από τον ιό της γρίπης.

Μάλιστα πρόκειται για μία ίωση που κρατά τους μαθητές μακριά από το σχολείο και τα μαθήματά τους για τουλάχιστον πέντε ημέρες, ενώ τα συμπτώματά της είναι ιδιαίτερα έντονα. «Ιδίως στα σχολεία, όπου υπάρχει συνωστισμός, η εξάπλωση της γρίπης είναι πολύ εύκολη», ανέφερε ο κ. Μούσιος, μιλώντας για καθημερινές απουσίες μαθητών. Από τη λίστα των αρρώστων δεν λείπουν εκπαιδευτικοί που «κολλούν» τον ιό και αναγκάζονται να λείψουν από τις αίθουσες διδασκαλίας.

«Δυστυχώς εκπαιδευτικοί σε διάθεση δεν υπάρχουν κι έτσι τα τμήματα που μένουν χωρίς δάσκαλο είτε συμπτύσσονται με άλλα τμήματα αν πρόκειται για σύνολο έως 27 μαθητές, είτε εκπαιδευτικοί φροντίζουν για τη δημιουργική απασχόληση των μαθητών μέχρι να επιστρέψει ο δάσκαλός τους», ανέφερε ο κ. Μούσιος.

Στα σχολικά κτίρια οι εκπαιδευτικοί τηρούν σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής που ισχύουν για παρόμοιες περιπτώσεις. Σε κάθε διάλλειμα όλοι οι μαθητές βγαίνουν στο προαύλιο, προκειμένου να αερίζονται επαρκώς οι αίθουσες. Επίσης, έχει ζητηθεί από τις καθαρί

στριες να γίνεται καλή απολύμανση των σχολικών χώρων και σχολαστικός καθαρισμός των αιθουσών. Σε κάθε περίπτωση και για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού, συστήνεται στις οικογένειες των παιδιών που προσβάλλονται από την ίωση, να παραμένουν στο σπίτι και να μην επιστρέφουν στο σχολείο μέχρι την πλήρη ίασή τους.

Ενημερωτική εκδήλωση για τη γρίπη

Eνημερωτική εκδήλωση με θέμα «Γρίπη και άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήμαυος σε ενήλικες και παιδιά» διοργανώνουν ο Σύλλογος Γονέων του 32ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου σε συνεργασία με την Ενωση Γονέων Δήμου Βόλου και τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, και με τη συνδρομή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (συγκρότημα Μουρτζούκου, είσοδος από την οδό Επτά Πλατανίων, μεταξύ Ζάχου και Χείρωνος). Θα μιλήσουν οι γιατροί – μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας: Αναστασία Οικονόμου, παιδίατρος, Σάββας Σάρκος, πνευμονολόγος – φυματιολόγος.

Συντονισμός-παρεμβάσεις: Ευθύμιος Τσάμης, ειδικός παθολόγος, Πρόεδρος ΙΣΜ Μετά τις ομιλίες, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Οι διοργανωτές καλούν γονείς και εκπαιδευτικούς «να παρευρεθούν σε αυτή την επίκαιρη, σημαντική επιστημονική εκδήλωση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου