ΤΟΠΙΚΑ

Ευ. Μεϊμαράκη ψήφισε η Μαγνησία για νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

ευ-μεϊμαράκη-ψήφισε-η-μαγνησία-για-νέο-156947

Η Μαγνησία ψήφισε για νέο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Ο κ. Μεϊμαράκης πήρε προβάδισμα στο νομό και μάλιστα με διαφορά δέκα ποσοστιαίων μονάδων από το συνυποψήφιό του για τη θέση Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η διαδικασία στο σύνολο των 19 εκλογικών κέντρων, στα οποία λειτούργησαν συνολικά 24 εκλογικά τμήματα, κύλησε ομαλά. Η ροή ξεκίνησε από νωρίς το πρωί και συνεχίστηκε ομαλά μέχρι το κλείσιμο της κάλπης, οπότε και ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Συνολικά στις κάλπες προσήλθαν 5.410 «γαλάζιοι» ψηφοφόροι έναντι 6.325 στον πρώτο γύρο. Η συμμετοχή κυμάνθηκε στο 85% σε σχέση με τον αριθμό των ψηφισάντων στη διαδικασία της 20ης Δεκεμβρίου.

Βρέθηκαν 5.370 έγκυρα ψηφοδέλτια και 40 λευκά – άκυρα. Από το σύνολο των ψήφων ο κ. Μεϊμαράκης έλαβε 2.969 ψήφους και ο κ. Μητσοτάκης 2.401 ψήφους. Η διαφορά «κλείδωσε» στις δέκα ποσοστιαίες μονάδες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μεϊμαράκης συγκέντρωσε το 55,3% και ο κ. Μητσοτάκης το 44,7%.

Ο κ. Μεϊμαράκης, προηγήθηκε σχεδόν στο σύνολο των τμημάτων στη Μαγνησία. Εξαίρεση αποτέλεσε το τέταρτο εκλογικό τμήμα στο Βόλο, όπου ο κ. Μητσοτάκης «πήρε κεφάλι» με 212 ψήφους έναντι 206 του κ. Μεϊμαράκη και το εκλογικό τμήμα Αλοννήσου, όπου έλαβε 17 ψήφους έναντι 12 του κ. Μεϊμαράκη.

«Ντέρμπι» έγινε στα εκλογικά τμήματα Αρτέμιδας, όπου οι δύο υποψήφιοι ισοβάθμισαν με 63 ψήφους ο καθένας, στην Πορταριά όπου ο Ευ. Μεϊμαράκης έλαβε 34 ψηφοδέλτια και ο Κυρ. Μητσοτάκης 32, αλλά και στο εκλογικό τμήμα Φερών, όπου ο κ. Μεϊμαράκης έλαβε 180 σταυρούς έναντι 179 του κ. Μητσοτάκη.

Χρ. Μπουκώρος: «Συστρατευόμαστε στο πλευρό του νέου Προέδρου»

Ο Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρ. Μπουκώρος

Ο Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μπουκώρος, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η μεγάλη παράταξη της κεντροδεξιάς από σήμερα έχει νέο πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αναδείχθηκε μέσα από πλατιά και απολύτως δημοκρατική διαδικασία.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες των πολιτών που προσήλθαν, για τρίτη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα στις κάλπες, είναι μεγάλη παρακαταθήκη όχι μόνο για την παράταξη, αλλά για την Ελλάδα και τους Ελληνες.

Οι πολίτες της χειμαζόμενης χώρας μας μπορούν πλέον να ατενίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Εναλλακτική κυβερνητική πρόταση υπάρχει και σύντομα θα διατυπωθεί με σαφή και καθαρό λόγο.

Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι από τη σημερινή άψογη διαδικασία. Συστρατευόμαστε όλοι στο πλευρό του νέου προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη και με αυτοπεποίθηση και ενότητα θα πάρουμε τη χώρα στις πλάτες μας.

Η Νέα Δημοκρατία από τις εσωκομματικές εκλογές βγαίνει ισχυρότερη και οι μόνοι που πρέπει να ανησυχούν από τις εξελίξεις είναι ο κ. Τσίπρας και η κατώτερη των προσδοκιών κυβέρνησή του».

Γ. Κίτσιος: «Πιο δυνατή από σήμερα η Ν.Δ.»

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας, Γ. Κίτσιος

«Τέλος καλό όλα καλά», δήλωσε με το πέρας της εκλογικής διαδικασίας και την καταμέτρηση των αποτελεσμάτων σε τοπικό επίπεδο, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κίτσιος.

Σε δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, πριν την ολοκλήρωση της καταμέτρησης σε εθνικό επίπεδο, ο κ. Κίτσιος μίλησε για ντέρμπι μεταξύ των δύο υποψηφίων για τη θέση του προέδρου της Ν.Δ.

«Αν και η πρώτη διαδικασία πίκρανε και στεναχώρησε τα μέλη της Ν.Δ., εντούτοις ήρθαν, ψήφισαν. Η Ν.Δ. θα βγει πιο δυνατή και ενισχυμένη από αυτήν τη διαδικασία. Η μαζική συμμετοχή αποτελεί εγγύηση συνοχής», δήλωσε ο κ. Κίτσιος.

Ο ίδιος ευχαρίστησε όλους τους Δήμους και τα δύο Εργατικά Κεντρα για την παραχώρηση αιθουσών για την εκλογική διαδικασία.

Συνεχάρη επίσης τα στελέχη και τους εθελοντές που βοήθησαν, αλλά και τον κόσμο που συμμετείχε μαζικά στις εκλογές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου