ΤΟΠΙΚΑ

Κεραμίδι για οκτώ οικογένειες αστέγων

κεραμίδι-για-οκτώ-οικογένειες-αστέγω-184412

Αναζητούνται 15 διαμερίσματα προς ενοικίαση με 280 ευρώ το μήνα που έχουν εξασφαλιστεί από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ

Γιορτινός μποναμάς για οκτώ οικογένειες αστέγων του δήμου Βόλου. Θα κάνουν Χριστούγεννα στο δικό τους σπιτικό, σε διαμερίσματα από κληροδοτήματα του δήμου, που επισκευάστηκαν και ανακαινίστηκαν το προηγούμενο διάστημα με ευθύνη της τεχνικής υπηρεσίας.

Οκτώ οικογένειες βρίσκουν το δικό τους κεραμίδι για ένα χρόνο, μέσα από το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» του υπουργείου Εργασίας, προϋπολογισμού 215.000 ευρώ που προβλέπει την παροχή στέγης, κάλυψη των λειτουργικών αναγκών ενός νοικοκυριού και των αναγκών σίτισης αλλά και εργασιακή επανένταξη για το 30% των δικαιούχων.

Βασική προϋπόθεση είναι να εγκριθεί από το συμβούλιο κληροδοτημάτων που συνεδριάζει σήμερα στη Λάρισα, η διάθεση των κληροδοτημάτων προκειμένου να μπορέσει να γίνει η παράδοση των κλειδιών στους αστέγους.

Εντός των επόμενων ημερών άλλες δύο οικογένειες αναμένεται να μπουν σε διαμερίσματα ιδιωτών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος που απηύθυνε ο δήμος Βόλου σε ιδιοκτήτες ανοίκιαστων διαμερισμάτων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο προγραμματισμού, Αρη Σαββάκη, υπάρχει ανάγκη για την εξεύρεση 15 επιπλέον διαμερισμάτων προκειμένου να στεγαστούν για ένα χρόνο ισάριθμες οικογένειες αστέγων. Στην πρό άστεγοι σκληση που έγινε μόλις δύο ιδιώτες διέθεσαν τα σπίτια τους προς ενοικίαση. Ο δήμος αξιοποίησε οκτώ διαμερίσματα από κληροδοτήματα και πλέον αναζητούνται εναγωνίως 15 ακόμη διαμερίσματα που θα φιλοξενήσουν τις οικογένειες που μένουν εκτός. «Τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα μέσω προγράμματος. Οι ιδιοκτήτες δεν έχουν να φοβηθούν ότι θα χάσουν τα χρήματα από τα ενοίκιά τους», είπε χαρακτηριστικά.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου