ΤΟΠΙΚΑ

Επιτέθηκε με μαχαίρι σε ομοεθνή του για 10 ευρώ

επιτέθηκε-με-μαχαίρι-σε-ομοεθνή-του-γι-231637

Κάθειρξη πέντε ετών και δύο μηνών σε 20χρονο Πακιστανό

Εικοσάχρονος Πακιστανός επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε στο θώρακα ομοεθνή του δύο φορές για οικονομική διαφορά μόλις 10 ευρώ!

Ο 20χρονος κάθισε χθες στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Βόλου κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία, η οποία συνέβη στις 18 Ιανουαρίου 2015 στη Φανερωμένη Τρικάλων.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι εισήλθε και διέμενε παράνομα στη χώρα το 2010 και γι’ αυτό βαρύνονταν και με την κατηγορία της παράνομης εισόδου, όλο αυτό το διάστημα ήταν προσωρινά κρατούμενος στις Φυλακές Τρικάλων.

Ο Πακιστανός καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε έτη και δύο μήνες, χρηματική ποινή 1.800 ευρώ, με έφεση που να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη με τη βασική κατηγορία να μετατρέπεται από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι η οικονομική διαφορά του 20χρονου με το θύμα, έναν 30χρονο επίσης Πακιστανό και ένα τρίτο άτομο ομοεθνή τους ήταν ύψους μόλις 10 ευρώ και αφορούσε στην αγοραπωλησία ποδηλάτου.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε στο Δικαστήριο ότι από θέση άμυνας επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι το συμπατριώτη του στο θώρακα, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του θύματος όπου ήταν ακόμη ένα άτομο, ο συγκάτοικός του.

Ο 20χρονος ζήτησε συγγνώμη από το Δικαστήριο και δήλωσε ότι είναι μετανοιωμένος για τις πράξεις του πολλές φορές.

Στη δίκη δεν εξετάστηκε κανένας μάρτυρας, αλλά αναγνώστηκε η κατάθεση του 30χρονου, ο οποίος βεβαίωνε ότι μεταφέρθηκε επειγόντως με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Τρικάλων και είχε άμεση παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

Το Κακουργιοδικείο Βόλου έκρινε ένοχο τον 20χρονο για πρόκληση σωματικής βλάβη και για τις άλλες κατηγορίες με τις οποίες βαρύνονταν.

Μετά τη δίκη ο καταδικαστείς οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών στις Φυλακές Τρικάλων όπου κρατούταν ήδη καθώς με κατά πλειοψηφία απόφασή του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου του επέβαλε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου