ΤΟΠΙΚΑ

Αγνωστοι κατέστρεψαν για 4η φορά το χλωριωτή

αγνωστοι-κατέστρεψαν-για-4η-φορά-το-χλω-205347

«Κλεφτοπόλεμος» στο αντλιοστάσιο Πορταριάς

Ούτε δέκα ημέρες δεν πρόλαβε να λειτουργήσει ο χλωριωτής στο αντλιοστάσιο της Πορταριάς. Αγνωστοι προχώρησαν σε καταστροφή του συστήματος χλωρίωσης. Πρόκειται για την τέταρτη συνεχόμενη δολιοφθορά στο ίδιο αντλιοστάσιο, όπου φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη… κλεφτοπόλεμος για τη χλωρίωση του νερού. Με ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΜΒ απαγορεύει τη χρήση του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση, δεδομένου ότι το νερό δεν απολυμαίνεται.

Ελεγχοι για την ποιότητα του νερού στην Πορταριά είχαν καταδείξει ύπαρξη μικροβιακού φορτίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία. Με απόφασή της η ΔΕΥΑΜΒ, προχώρησε στην εγκατάσταση χλωριωτή στο αντλιοστάσιο της περιοχής.

Η χλωρίωση του πηγαίου νερού είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μερίδας κατοίκων της περιοχής.

Αγνωστοι είχαν προχωρήσει σε αλλεπάλληλες καταστροφές του συστήματος χλωρίωσης. Μόνο μέσα στο 2015, καταστράφηκαν τρεις χλωριωτές στο ίδιο αντλιοστάσιο.

Την τρίτη φορά μάλιστα, υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ που είχαν πάει για έλεγχο της λειτουργίας του συστήματος, είχαν βρει στη θέση του χλωριωτή, διπλό απειλητικό μήνυμα για τη ζωή και την οικογένειά τους.

Στις 25 Νοεμβρίου, συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ, συνοδεία αστυνομίας, προχώρησε εκ νέου στην εγκατάσταση συστήματος χλωρίωσης στο αντλιοστάσιο της Πορταριάς για την απολύμανση του νερού που κρίνεται αναγκαία δεδομένου ότι το νερό πριν φθάσει στη βρύση περνά μέσα από κλειστό κύκλωμα σωλήνων.

Ο χλωριωτής δεν πρόλαβε να λειτουργήσει ούτε δέκα μέρες. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ, την περασμένη Τρίτη, σε επιτόπιο έλεγχο της λειτουργίας του συστήματος από υπαλλήλους της επιχείρησης, διαπιστώθηκε ότι ο χλωριωτής είχε καταστραφεί. Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά δολιοφθορά…

Το νερό από την περασμένη Τρίτη δεν χλωριώνεται. Η ΔΕΥΑΜΒ ενημέρωσε τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, ενώ εξέδωσε οδηγία εφιστώντας την προσοχή στους καταναλωτές: «Λόγω έλλειψης της απολύμανσης του νερού παραμένει σε ισχύ η από 19.10.2015 απαγόρευση χρήσης του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση: πόση, μαγείρεμα και προπαρασκευή τροφής».

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου