ΤΟΠΙΚΑ

Εκτός τουριστικών πλάνων το αεροδρόμιο για το δήμο Βόλου

εκτός-τουριστικών-πλάνων-το-αεροδρόμ-214729

Κριτική από τις μειοψηφίες για έλλειψη ενδιαφέροντος προκάλεσε παραδοχή του δημάρχου ότι δεν πρόκειται να αναλάβει καμία πρωτοβουλία

Εκτός τουριστικών πλάνων δήμου Βόλου μένει το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, για τη βιωσιμότητα του οποίου ο τουριστικός κόσμος έχει εκπέμψει σήμα S.O.S. Σε κριτική που άσκησαν οι μειοψηφίες του δημοτικού συμβουλίου προς τη δημοτική αρχή με αφορμή το σχέδιο τουριστικής προβολής του δήμου για το 2016 και την έλλειψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για το αεροδρόμιο, ο δήμαρχος όρθωσε… τείχος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο τουριστικός κόσμος της Μαγνησίας έχει εκπέμψει S.O.S. για το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, κάνοντας λόγο για σταδιακή υποβάθμισή του και προβλέποντας ακόμη και «λουκέτο» λόγω της φυγής των αεροπορικών εταιρειών που συνδέουν τον τοπικό αερολιμένα με αεροδρόμια του εξωτερικού με τακτικές πτήσεις.

Το θέμα του αεροδρομίου, άνοιξε όταν στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τέθηκε προς συζήτηση το σχέδιο τουριστικής προβολής του δήμου Βόλου για το 2016.

Οι μειοψηφίες έψεξαν τη δημοτική αρχή ότι δεν αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία για το αεροδρόμιο που μπορεί να συμβάλλει στην τουριστική τόνωση του Βόλου. Μίλησαν για επιδερμική προσέγγιση του θέματος στο σχέδιο τουριστικής προβολής, στο οποίο οι πρωτοβουλίες του δήμου για την υπόθεση αεροδρόμιο περιορίζονται στην «υποστήριξη ενιαίου φορέα προώθησης του αερολιμένα ΚΑΝΑ».

Ο δήμαρχος, απέκλεισε προς το παρόν κάθε ενδεχόμενο εμπλοκής του δήμου με το ζήτημα.

«Το αεροδρόμιο είναι μία υποδομή για την οποία αν ο δήμος αποφασίσει να αναλάβει πρωτοβουλίες θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να προσελκύσει αεροπορικές εταιρείες με τακτικές πτήσεις», έθεσε το οικονομικό σκέλος.

Υποστήριξε όμως ότι ο Βόλος δεν μπορεί να «κρατήσει» τους τουρίστες, αφήνοντας αιχμές σε προκατόχους του που δεν φρόντισαν για τη δημιουργία υποδομών. «Πάνω από το 70% των επισκεπτών περνά από το Βόλο, φεύγει και πάει Καλαμπάκα και σε άλλες περιοχές. Για να κρατήσεις τους τουρίστες πρέπει να έχεις κάτι να δείξεις. Ποια είναι τα έργα υποδομής που κάνατε;», είπε χαρακτηριστικά και άφησε αιχμές κατά προηγούμενων δημοτικών αρχών.

«Εδώ τα έργα που κάνατε ήταν έργα αρπαχτής κι όχι υποδομής. Τι θα κρατήσει εδώ τον τουρίστα; Και να έρθουν εταιρείες και να λειτουργήσει το αεροδρόμιο οι τουρίστες θα φεύγουν εκτός Βόλου», τόνισε. Το σχέδιο τουριστικής προβολής εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Ερχεται… μπουγιουρντί

Για… μπουγιουρντί που περιμένει ο δήμος Βόλου μίλησε εξάλλου χθες ο κ. Μπέος, αναφερόμενος στις εκκαθαρίσεις που ολοκληρώνονται στα πρώην νομικά πρόσωπα των δήμων που συνενώθηκαν με το Βόλο με το Νόμο του Καλλικράτη

Κατά τη συζήτηση του ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης του δήμου και των Νομικών του Προσώπων που πέρασε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση, ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, μίλησε για κατάργηση της οικονομικής αυτοτέλειας των Δήμων και υποστήριξε ότι το Παρατηρήριο οδηγεί τους δήμους σε οικονομικό αδιέξοδο. Προανήγγειλε μάλιστα συνέλευση της ΚΕΔΕ την ερχόμενη Τρίτη για τα οικονομικά των ΟΤΑ.

«Το μόνο σκέλος που θα συμφωνήσω είναι για τις περικοπές που έχουν γίνει στους δήμους και δυσκολεύουν τη λειτουργία τους. Στους ελέγχους όμως είμαστε υπέρ. Ας κάνουν έλεγχο και κάθε μήνα, χαρά μας είναι. Για να φανεί και τι γινόταν.

Γιατί ξέρετε ότι ολοκληρώνονται οι εκκαθαρίσεις εταιρειών και οργανισμών των πρώην δήμων και περιμένουμε το μπουγιουρντί», είπε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου