ΤΟΠΙΚΑ

Αεροδρόμιο και κρουαζιέρα οι προτεραιότητες για το Δήμο Βόλου

αεροδρόμιο-και-κρουαζιέρα-οι-προτερα-253631

Στην υπ. Τουρισμού Ελενα Κουντουρά τα θέματα από τον αντιδήμαρχο Θάνο Θεοδώρου στη διάρκεια Διεθνούς Εκθεσης στο Λονδίνο

Συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά, στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης Τουρισμού WTM, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Λονδίνο και βεβαίως μετέχει ο δήμος Βόλου, είχε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Θάνος Θεοδώρου.

Στη διάρκεια της συνάντησης αυτής ο κ. Θεοδώρου είχε την ευκαιρία να ενημερώσει προφορικά την κ. Υπουργό για τα θέματα που αφορούν συνολικά τον τουρισμό της περιοχής, ενώ δείχνοντας και το υψηλό επίπεδο οργάνωσης και προβολής του συγκεκριμένου τομέα της επέδωσε σύντομα υπόμνημα, όπου υποδεικνύονται ως θέματα κύριας προτεραιότητας το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και ο θαλάσσιος τουρισμός με το λιμάνι του Βόλου. Οπως συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές θα υπάρξει σύντομα νέα συνάντηση, αυτή τη φορά στο υπουργείο, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί διά της υπηρεσιακής οδού.

Προτεραιότητα σε αεροδρόμιο και κρουαζιέρα

Στο υπόμνημα που επιδόθηκε στην υπουργό δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου και στο θέμα της κρουαζιέρας. Εκ μέρους του δήμου υπογραμμίζεται ότι θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη σε μια περιοχή, όπως αυτή της Θεσσαλίας αλλά και της Στερεάς Ελλάδας, που δεν υπάρχουν tour operators με πτήσεις charters, να υπάρχει ειδική οικονομική στήριξη της προβολής από τον Ε.Ο.Τ. Επίσης τονίζεται ότι η οικονομική στήριξη θα πρέπει να είναι μια συντονισμένη προσπάθεια των Περιφερειών και των Δήμων καθώς και των φορέων και των tour operators που θέλουν να ανοίξουν την αγορά και να δημιουργήσουν πρόγραμμα.

Ως άμεση πρώτη δράση για το αεροδρόμιο ο δήμος Βόλου προτείνει την εκπόνηση ενός master plan και παράλληλα την τοποθέτηση συμβούλου προσέλκυσης πτήσεων και αερογραμμών που θα δρομολογήσει την προσέγγιση αεροπορικών εταιρειών για την δημιουργία και λειτουργία νέων πτήσεων και δυναμικών αεροπορικών συνδέσεων.

Οσον αφορά το θέμα της κρουαζιέρας αυτό που επισημαίνεται είναι ότι ο Βόλος δεν είναι αξιολογημένος ως λιμάνι κρουαζιέρας σε εθνικό επίπεδο και ότι στο master plan δεν υπάρχει καν πρόβλεψη για την κρουαζιέρα στο λιμάνι του Βόλου».

«Η κρουαζιέρα είναι βασικός τουριστικός στόχος για τη χώρα και τον Βόλο – επισημαίνεται στο υπόμνημα- όμως για να διεκδικηθεί η κρουαζιέρα είναι απαραίτητο να αναθεωρηθεί το master plan. Αλλιώς η κρουαζιέρα θα πάψει να υπάρχει με καταστροφική οικονομική επίπτωση στην περιοχή του Βόλου και του Πηλίου αλλά βασικότερα με επίπτωση στον αποκλεισμό των Μετεώρων, του βασικότερου αξιοθέατου της Θεσσαλίας, από ένα πολύ μεγάλο κοινό αυτό των επιβατών κρουαζιέρα.

Θα πρέπει λοιπόν να αναθεωρηθεί το μίγμα του χαρακτήρα του λιμανιού του Βόλου και να προωθηθεί και ο τουριστικός χαρακτήρας μαζί με την εμπορική λειτουργία».

Τέλος γίνεται αναφορά στην ανάπτυξη Εναλλακτικών μορφών τουρισμού, τη στήριξη δράσεων πεζοπορικού τουρισμού που αναπτύσσονται, τη βελτίωση οδικών προσβάσεων, την επιμέλεια θεμάτων οδικής και πληροφοριακής σήμανσης, την ανάπτυξη δικτύου πληροφόρησης, τη ενίσχυση της διαφήμιση της περιοχής και άλλα εξίσου σημαντικά τοπικά ζητήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου