ΤΟΠΙΚΑ

Στο Πειθαρχικό στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ

στο-πειθαρχικό-στελέχη-της-δευαμβ-για-218810

Κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ για την παραπομπή τουλάχιστον δύο υπαλλήλων στο πειθαρχικό

Δύο υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ, αναμένεται να κληθούν σε απολογία από το Πειθαρχικό Συμβούλιο, που θα κρίνει αν τεκμηριώνονται πειθαρχικές ευθύνες εις βάρος τους για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ. Δεν αποκλείεται σε απολογία να κληθούν κι άλλοι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ, που εμφανίζονται ως εμπλεκόμενοι στην επίβλεψη του έργου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το πόρισμα που συνέταξε τριμελής επιτροπή, που ανέλαβε -μετά από εντολή του Δημάρχου Βόλου και προέδρου της επιχείρησης- Αχιλλέα Μπέου, να ανοίξει το φάκελο ΕΡΓΗΛ από μηδενική βάση, παρουσιάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ. Αποφασίστηκε –μειοψηφούντων του εκπροσώπου της μειοψηφίας, κ. Μ. Πατσιαντά και του εκπροσώπου των εργαζομένων- η αποστολή του φακέλου και η παραπομπή των φερόμενων ως υπευθύνων στην υπόθεση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Στο πολυσέλιδο πόρισμα (περίπου 40 σελίδες, που συμπληρώνονται από εκατοντάδες έγγραφα) αποτυπώνεται όλη η ιστορία του έργου επέκτασης και βελτίωσης του δικτύου ύδρευσης στο Βόλο και πώς έφθασε η ΕΡΓΗΛ να αξιώνει ποσό 9 εκ. ευρώ περίπου από τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ. Δύο υπάλληλοι εμφανίζονται ως υπεύθυνοι για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ, ο κ. Μπέος, έδωσε συγχαρητήρια στα μέλη της τριμελούς επιτροπής για τη δουλειά που έκαναν και τον ολοκληρωμένο φάκελο που παρουσίασαν.

Ο λόγος πλέον είναι στο πειθαρχικό συμβούλιο, στα μέλη του οποίου θα παραδοθεί το πόρισμα και ο φάκελος με όλα τα έγγραφα της υπόθεσης. Το πειθαρχικό θα είναι εκείνο που θα διαπιστώσει τυχόν ευθύνες υπαλλήλων, σε τι βαθμό εμπλέκονται αν εμπλέκονται και θα αναλάβει να τους καλέσει σε απολογία, πριν αποδοθούν κατηγορίες και κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Πάντως, στη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Δημ. Κουτσιφέλης, κατέθεσε υπόμνημα το οποίο βασίζεται σε απαλλακτικό Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι δεν τεκμηριώνεται ούτε απιστία, ούτε παράβαση καθήκοντος από τους υπαλλήλους της επιχείρησης που παραπέμπονται στο πειθαρχικό.

Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία του κ. Μπέου, ο φάκελος ΕΡΓΗΛ άνοιξε από μηδενική βάση. Μάλιστα, τον ερχόμενο Φεβρουάριο πρόκειται να εξεταστεί η αγωγή της ΔΕΥΑΜΒ κατά της ΕΡΓΗΛ. Η ΔΕΥΑΜΒ διεκδικεί επιστροφή ποσού ύψους 6,7 εκατ. ευρώ στα ταμεία της. Το ποσό αντιστοιχεί σε μείωση της αμοιβής της εταιρείας κατά 43,06% και είναι αντίστοιχο με τις εργασίες που όπως αναφέρεται στην αγωγή χρέωσε στη ΔΕΥΑΜΒ αλλά δεν εκτέλεσε.

Στη φαρέτρα της η ΔΕΥΑΜΒ έχει την πραγματογνωμοσύνη που ολοκλήρωσε και παρέδωσε το ΤΕΕ Μαγνησίας, μέσα από την οποία προκύπτουν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ του έργου που κατασκευάστηκε από την εταιρεία ΕΡΓΗΛ και του έργου που προέβλεπε η αρχική μελέτη της ΔΕΥΑΜΒ, για τις ανάγκες επέκτασης και βελτίωσης του δικτύου ύδρευσης Βόλου, διαπίστωσε το ΤΕΕ Μαγνησίας.

«Δεν θα κάνουμε δημόσιες σχέσεις»

Σε δηλώσεις του, πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο κ. Μπέος, επανέλαβε ότι για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ υπάρχουν πολιτικές και υπηρεσιακές ευθύνες, αλλά και ευθύνες δικαστικών λειτουργών που εξέδωσαν «περίεργες αποφάσεις». Μιλώντας για το έργο της τριμελούς επιτροπής, έκανε λόγο για έρευνα που εξελίχθηκε το τελευταίο εξάμηνο, με έγγραφα, στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις.

«Δεν πρόκειται να κάνουμε δημόσιες σχέσεις. Για ό,τι έχει σχέση με το συμφέρον της ΔΕΥΑΜΒ και της πόλης είμαστε κάθετοι: θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει», είπε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε μάλιστα αισιόδοξος και για την απόφαση που αναμένεται από τον Αρειο Πάγο, όπου έχει προσφύγει για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ, η νέα δημοτική αρχή.

Ο Μ. Πατσιαντάς στη θέση του εκπροσώπου της μειοψηφίας

Στη χθεσινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ, στη θέση του εκπροσώπου της μειοψηφίας, κάθισε ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς.

Ο κ. Πατσιαντάς αντικατέστησε το πρώην μέλος της παράταξης, Κώστα Γαργάλα, ο οποίος μαζί με άλλους έξι, ανεξαρτητοποιήθηκαν από την ομάδα της μείζονος μειοψηφίας.

Χθες ήταν η πρώτη του συμμετοχή στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ. Μάλιστα, ο δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος του συμβουλίου, Αχιλλέας Μπέος, τον καλωσόρισε κατά την είσοδό του στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Για το πολυσέλιδο πόρισμα, ο κ. Πατσιαντάς ενημερώθηκε πριν την έναρξη της συνεδρίασης του οργάνου.

Στη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ συμμετείχε ο Μ. Πατσιαντάς για πρώτη φορά μετά τις αντικαταστάσεις που έγιναν στα νομικά πρόσωπα

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου