ΤΟΠΙΚΑ

Νέες εσοχές στις οδούς Δημητριάδος και Πολυμέρη

νέες-εσοχές-στις-οδούς-δημητριάδος-κα-307730

Για τη διευκόλυνση της προσωρινής στάσης των οχημάτων στο κέντρο

Νέες εσοχές για την εξυπηρέτηση της προσωρινής στάσης των οχημάτων στο κέντρο του Βόλου, δημιουργεί η Υπηρεσία Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Οι νέες παρεμβάσεις γίνονται στην αρχή της Πολυμέρη, όπου δημιουργείται μία μεγάλη εσοχή για να εξυπηρετείται η στάση λεωφορείων αλλά και τουριστικών λεωφορείων, στη Δημητριάδος μεταξύ Μαυροκορδάτου και Γαμβέτα για την εξυπηρέτηση των καταστηματαρχών στην αρχή της λεωφόρου αλλά και μπροστά από την κλινική Παπαγεωργίου για την εξυπηρέτηση των ασθενοφόρων, προκειμένου να μη σταματούν πάνω στο λεωφορειόδρομο.

Η κατασκευή των εσοχών έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα από τα συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ηδη σε Ιάσονος και Δημητριάδος έχουν κατασκευαστεί 12 εσοχές για να εξυπηρετείται η ολιγόλεπτη στάση των οχημάτων, στο πλαίσιο της εφαρμογής από τον περασμένο Δεκέμβριο των κυκλοφοριακών μέτρων στο κέντρο της πόλης, όπου ξεκίνησε η λειτουργία λεωφορειόδρομων και η ίσχυσε η πλήρης απαγόρευσης της στάθμευσης σε Δημητριάδος και Ιάσονος.

«Προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο που κατεβαίνει στο κέντρο και χρειάζεται για λίγα λεπτά να αφήσει κάπου το αυτοκίνητό του. Αυτό είναι το νόημα των εσοχών. Δεν θα πρέπει να γίνεται κατάχρησή τους», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης, που πάντως αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα με την έλλειψη χώρων στάθμευσης στο Βόλο.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας αλλά και της Τροχαίας στο κέντρο της πόλης για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μποτιλιάρισμα στις ώρες αιχμής. Ελεγχοι γίνονται και ως προς την τήρηση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου