ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτος κατέθεσε το τοπικό του σχέδιο για τα απορρίμματα ο Δήμος Βόλου

πρώτος-κατέθεσε-το-τοπικό-του-σχέδιο-γ-320317

Τέσσερα πράσινα σημεία στο Δήμο προβλέπει το σχέδιο

Πρώτος έκοψε το νήμα του τερματισμού στην κατάθεση του τοπικού σχεδίου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων ο Δήμος Βόλου.

Ο φάκελος με το πλήρες τοπικό σχέδιο, κατατέθηκε προς έγκριση εμπρόθεσμα, την περασμένη Τρίτη, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Ημασταν ο πρώτος Δήμος σε επίπεδο Θεσσαλίας που καταθέσαμε το τοπικό σχέδιο», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βόλου, κ. Στ. Διαμαντίδης.

Οπως τόνισε ο ίδιος, στο τοπικό σχέδιο συμπεριλαμβάνεται η προχωροθέτηση των πράσινων σημείων που θα λειτουργήσουν στο Δήμο Βόλου για τη συγκέντρωση κλαδιών και ογκωδών. Πρόκειται για τέσσερα πρώην δημοτικά γήπεδα που βρίσκονται εκτός πολεοδομικού ιστού και συγκεκριμένα, στη Ν. Ιωνία δίπλα στο Πανθεσσαλικό, στο Βόλο δίπλα στα Σφαγεία, στην Αγριά στο δρόμο προς Δράκεια και στη Ν. Αγχίαλο. Κεντρικό πράσινο σημείο θα χωροθετηθεί στο ΧΥΤΑ.

«Αυτό ήταν το μεγάλο βήμα», σχολίασε και αναφέρθηκε και στις γραμμές ανακύκλωσης. Θα συνεχίσουν να υπάρχουν πράσινοι και μπλε κάδοι, ωστόσο θα λειτουργήσουν πιλοτικά δύο μεγάλοι κάδοι για γυαλί στον Αγ. Νικόλαο και στην Αργοναυτών και θα τοποθετηθούν 200 καφέ που επίσης θα λειτουργήσουν πιλοτικά για τη συγκέντρωση των οργανικών αποβλήτων.

Στην ΠΕΔ Θεσσαλίας

Στο μεταξύ συνάντηση στα γραφεία της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε προχθές για την ολοκλήρωση των τοπικών σχεδίων αποκεντρωμένης διαχείρισης αποβλήτων. Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Γ. Κωτσός ενημερώθηκε για την πορεία ολοκλήρωσης των τοπικών σχεδίων στη Θεσσαλία. Επεσήμανε ότι μέσα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την καταγραφή των υλικοτεχνικών υποδομών των δήμων θα προκύψουν στοιχεία για τις πραγματικές τους ανάγκες αλλά και στοιχεία για το κόστος της διαχείρισης των αποβλήτων. Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις αρχές Οκτωβρίου με την ολοκλήρωση των τοπικών σχεδίων προκειμένου να προγραμματιστεί μια ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων σε επίπεδο Θεσσαλίας.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου