ΤΟΠΙΚΑ

Διαβούλευση για τη διαχείριση απορριμμάτων ξεκινά ο δήμος Βόλου

διαβούλευση-για-τη-διαχείριση-απορρι-359861

Επταμελή ομάδα έργου θα ορίσει σήμερα Παρασκευή, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Στη συγκρότηση επταμελούς ομάδας έργου για την εκπόνηση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων, την κατάρτιση χρονοδιαγράμματος υλοποίησης και την έναρξη της διαβούλευσης και κοινωνικής συμμετοχής θα προχωρήσει σήμερα Παρασκευή, 28 Αυγούστου, στη 1.30 το μεσημέρι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Βόλου.

Η συνεδρίαση γίνεται μετά από έγγραφο της Περιφέρειας Θεσσαλίας η οποία ζητά από τους δήμους να εκπονήσουν Τοπικά Σχέδια με καταληκτική ημερομηνία στις 15 Σεπτεμβρίου. Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης ορίστηκε για τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 13:00, στο δημαρχείο Βόλου.

Η κατάρτιση του Τ.Σ.Δ. ξεκινά με εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας ζωής και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η ομάδα προτείνεται προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής να απαρτίζεται από τους υπαλλήλους των Διευθύνσεων Προγραμματισμού, Πρασίνου, Καθαριότητας και Τεχνικών Υπηρεσιών Παρασκευή Καραΐσκου, Μαργαρίτα Λυγούρα, Στυλιανό Μουντζούρη, Σταυρούλα Παπαθανασίου, Πολυξένη Στύλα και Αννα Χατζηγεωργίου.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών επισημαίνει ότι η συνήθης πρακτική των Δήμων, όπως και του Δήμου Βόλου, μέχρι τώρα, περιοριζόταν στη συλλογή και μεταφορά των απορριμμάτων ως εξής: τα σύμμεικτα μεταφέρονταν στις εγκαταστάσεις κάποιου ΧΥΤΑ και το περιεχόμενο του μπλε κάδου σε κάποιο ΚΔΑΥ. Οι ποσότητες που διαχειρίζονται οι Δήμοι με αυτόν τον τρόπο ξεπερνούν το 95% του συνόλου των παραγόμενων ΑΣΑ.

Ωστόσο, σύμφωνα και με την ευρωπαϊκή και με την εθνική νομοθεσία, τα αστικά απόβλητα, προσθέτει, πρέπει να αξιοποιούνται, ώστε να εξοικονομούνται πρώτες ύλες και ενέργεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου