ΤΟΠΙΚΑ

Στο πειθαρχικό υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ για τα προβλήματα στο Βιολογικό Καθαρισμό

στο-πειθαρχικό-υπάλληλοι-της-δευαμβ-γ-324471

Θα κληθούν σε έγγραφη απολογία και αμέλεια στην εκτέλεση υπηρεσιακών τους καθηκόντων και για δυσφήμιση

Στο πενταμελές πειθαρχικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ παραπέμπονται δύο υπάλληλοι της επιχείρησης οι οποίοι κατηγορούνται για αμέλεια στην εκτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων και για δυσφήμιση της εταιρείας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Την απόφαση έλαβε ομόφωνα στη χθεσινή συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, στα μέλη του οποίου παρουσιάστηκε το πόρισμα της ΕΔΕ, το οποίο ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ αποκάλυψε στο φύλλο της 9ης Σεπτεμβρίου. Την ΕΔΕ είχε διατάξει ο Πρόεδρος της επιχείρησης και Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, στον απόηχο των προβλημάτων στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων τον περασμένο Μάιο, με αποτέλεσμα να σημειωθεί υπερχείλιση λυμάτων στον Ξηριά, αλλά και να καταλήξουν στον Παγασητικό μερικώς επεξεργασμένα λύματα.

Η ΕΔΕ αφορούσε στη μία -από τις τέσσερις- χαλασμένη αντλία στο Βιολογικό αλλά και στη γεννήτρια που είχε μείνει χωρίς πετρέλαιο με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια ωριαίας διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ, να γίνει υπερχείλιση λυμάτων στο χείμαρρο Ξηριά. Πρόκειται για τα γεγονότα του εξαημέρου από 9 έως 15 Μαΐου.

Μετά τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκαν παραλείψεις υπαλλήλων κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, με αποτέλεσμα να δυσφημιστεί και η ίδια η επιχείρηση.

Παραπέμπονται στο πενταμελές πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο θα τους καλέσει σε έγγραφη απολογία και θα αποφασίσει αν θα τους καταλογιστούν ευθύνες ή αν θα απαλλαγούν.

Η υπόθεση είχε τότε συνταράξει την τοπική κοινωνία και είχε προκαλέσει τριγμούς στον τουρισμό. Οι κοντινές παραλίες είχαν αδειάσει από λουόμενους που είχαν φοβηθεί ρύπανση του Παγασητικού. Χρειάστηκαν αλλεπάλληλες μετρήσεις που να πιστοποιούν την καλή ποιότητα των νερών των ακτών, αλλά και το ομαδικό μπάνιο της δημοτικής αρχής στις Αλυκές, προκειμένου να αντιστραφούν οι εντυπώσεις.

Διπλό ήταν το περιστατικό δυσλειτουργίας στο Βιολογικό Καθαρισμό της ΔΕΥΑΜΒ και βγήκε στην επιφάνεια μετά από διακοπή ρεύματος. Είχε σημειωθεί υπερχείλιση ανεπεξέργαστων λυμάτων στον Ξηριά, μετά τη διακοπή ρεύματος, καθώς όπως διαπιστώθηκε στη γεννήτρια δεν υπήρχε πετρέλαιο, με αποτέλεσμα να μη λειτουργήσει ποτέ.

Παράλληλα, είχε αποκαλυφθεί και βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΜΒ, με αποτέλεσμα τα λύματα να καταλήγουν στον Παγασητικό επεξεργασμένα σε δευτερογενή κι όχι τριτογενή στάδιο.

Την πλήρη ευθύνη για το διπλό περιστατικό, εξαιτίας του οποίου, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας είχε συστήσει να αποφεύγεται το κολύμπι στις ακτές του Παγασητικού μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των αναλύσεων, είχε αναλάβει ο κ. Μπέος. Ο ίδιος είχε προαναγγείλει πλήρη εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Βιολογικού αλλά και ΕΔΕ και «διαθεσιμότητα υπαλλήλων σε περίπτωση που εντοπιστούν ευθύνες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου