ΤΟΠΙΚΑ

Συναγερμός για το Βιολογικό ~ Νέα προβλήματα ανέφεραν εργαζόμενοι

συναγερμός-για-το-βιολογικό-νέα-προβλ-485107

Εκτακτη υπηρεσιακή σύσκεψη και συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ

Συναγερμός σήμανε στα γραφεία διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ, τριπλή αναφορά βλαβών στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, που έστειλαν μέσω φαξ εργαζόμενοι στο Βιολογικό. Οι εργαζόμενοι ανέφεραν βλάβες σε αντλίες και κοχλίες, ζητώντας από τη διοίκηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην υπάρξουν επιπτώσεις στο περιβάλλον και κατ’ επέκταση στη δημόσια υγεία.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Αμεση ήταν η αντίδραση του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΜΒ, Στέργιου Παπαευσταθίου, ο οποίος με έγγραφό του κάλεσε τους αρμόδιους προϊσταμένους να προτείνουν τις ενδεδειγμένες λύσεις για τα προβλήματα που ανέκυψαν, όπως προβλέπεται από το καθηκοντολόγιο του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας. Χθες, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση της διοίκησης με υπηρεσιακούς παράγοντες και λίγο αργότερα σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, αποφασιζόταν ομόφωνα η διάθεση κονδυλίων μέσω του τακτικού προϋπολογισμού για την άμεση αντιμετώπιση όλων των βλαβών που έχουν καταγράψει εργαζόμενοι στο Βιολογικό.

Τριπλό… καμπανάκι

Μία ημέρα μετά την Αργία του Αγίου Πνεύματος, εργαζόμενοι στο Βιολογικό χτύπησαν τριπλό… καμπανάκι προς τη διοίκηση για νέα προβλήματα στη λειτουργία των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων.

Με τρεις αναφορές που κατέφθασαν μέσω φαξ σε διάστημα περίπου δύο ωρών από τις 9 το πρωί έως τις 11:25 το πρωί, οι εργαζόμενοι ανέφεραν νέες βλάβες: στο κεντρικό αντλιοστάσιο από τις τέσσερις αντλίες λειτουργούν οι δύο, από τους τρεις κοχλίες που ανυψώνουν τα λύματα κατά την επεξεργασία λειτουργεί ο ένας, ενώ το αντλιοστάσιο λειτουργεί με μία αντλία χωρίς εφεδρική.

Στις αναφορές των εργαζομένων για κάθε ένα πρόβλημα ξεχωριστά, γινόταν λόγος για πιθανές επιπτώσεις στο περιβάλλον, χωρίς ωστόσο να προτείνεται λύση.

Αμεση ήταν η αντίδραση του κ. Παπαευσταθίου, που έθεσε προ των ευθυνών τους, τους προϊσταμένους των τμημάτων. Επικαλούμενος το καθηκοντολόγιο του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, κάλεσε να προτείνουν λύσεις για τα προβλήματα.

Εκτακτη σύσκεψη

Μάλιστα χθες, παρουσία και του Δημάρχου Βόλου, Αχ. Μπέου, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ, έκτακτη σύσκεψη πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να καταγραφεί το σύνολο των δυσλειτουργιών στο Βιολογικό, να αναζητηθούν λύσεις και να κοστολογηθούν. Οι εργαζόμενοι έθεσαν θέμα έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των βλαβών.

Αμέσως μετά, συνεδρίασε εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης. Ομόφωνα αποφασίστηκε να εκταμιευτούν κονδύλια από τον τακτικό προϋπολογισμό που αφορούν σε συντηρήσεις και να δοθούν για την αποκατάσταση των προβλημάτων στο Βιολογικό.

Σήμερα, με επίσημο έγγραφό του, ο κ. Παπαευσταθίου θα ζητήσει αναλυτική καταγραφή των προβλημάτων, λύσεις κοστολογημένες και αναλυτική αναφορά για τις ελλείψεις σε προσωπικό. «Το πρώτο βήμα θα είναι η άμεση αποκατάσταση των βλαβών προκειμένου να μην βρεθούμε προ απροόπτων», ανέφερε ο κ. Παπαευσταθίου.

Σε δεύτερη φάση θα εκπονηθεί μελέτη για τον πλήρη εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων στο Βιολογικό. Η μελέτη θα ανατεθεί με διαγωνισμό και τα έργα όπως έχει δεσμευτεί ο κ. Μπέος, πρόκειται να έχουν ολοκληρωθεί έως τέλος του 2015.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου