ΤΟΠΙΚΑ

Υποδέχεται 2.510 φοιτητές το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

υποδέχεται-2-510-φοιτητές-το-πανεπιστήμι-334433

Διά της πλαγίας οδού ενημέρωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τις εγγραφές φοιτητών – Δεν του ήρθε η εγκύκλιος από το Υπουργείο

Ξεκινούν από σήμερα και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, οι εγγραφές των εισακτέων φοιτητών που φέτος για πρώτη φορά θα γίνουν μέσω της ηλεκτρονικής οδού. Το θεσσαλικό ίδρυμα θα υποδεχθεί 2.510 νέους φοιτητές στα 18 τμήματά του και έχει ήδη παραλάβει τις ονομαστικές λίστες από το Υπουργείο. Δεν έχει όμως καμία επίσημη ενημέρωση μέσω εγκυκλίου για τον τρόπο των εγγραφών. «Ενημερωνόμαστε μέσω του διαδικτύου, όπου αναζητούμε τις εγκυκλίους. Επισήμως η εγκύκλιος στο ίδρυμα δεν ήρθε», ανέφερε ο αναπληρωτής Πρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων και προσωπικού, Θανάσης Σφουγγάρης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Περί τους 2.510 νέους φοιτητές θα κληθεί να υποδεχθεί για το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016 το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σύμφωνα με τους πίνακες των εισακτέων στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο αριθμός τους είναι μειωμένος σε σχέση με πέρυσι, κατά 290 φοιτητές (πέρυσι το Π.Θ. είχε υποδεχθεί 2.800 φοιτητές) ωστόσο ο αριθμός είναι αισθητά μεγαλύτερος σε σχέση με το ακαδημαϊκό έτος 2013 – 2014 οπότε και οι εισακτέοι ανήλθαν στους 2.070.

Αισθητή μείωση του αριθμού των εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καταγράφεται μεταξύ άλλων στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (-20), ΤΕΦΑΑ (-15), Μηχανολόγων Μηχανικών (-20), Πολιτικών Μηχανικών (-20).

Χθες, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, παρέλαβε τις ηλεκτρονικές καταστάσεις με τα ονόματα των εισακτέων στα τμήματα. Οι εγγραφές θα γίνουν από σήμερα και έως 17 Σεπτεμβρίου, ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 28 του μήνα.

Φέτος πρώτη φορά, για τις εγγραφές των επιτυχόντων τίθεται σε λειτουργία το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής προεγγραφής και της αποστολής των δικαιολογητικών εγγραφής, χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στα τμήματα. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιτυχόντες απαλλάσσονται από το κόστος της μετακίνησής τους και η διαδικασία εγγραφής εκσυγχρονίζεται και απλοποιείται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου