ΤΟΠΙΚΑ

Συνωστισμός για τις εγγραφές πρωτοετών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

συνωστισμός-για-τις-εγγραφές-πρωτοετ-109321

Περί τους 2.800 φοιτητές αναμένεται να περάσουν έως τις 26 Σεπτεμβρίου από τις γραμματείες των τμημάτων

Συνωστισμός επικράτησε χθες στις Γραμματείες των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών που πέρασαν σε σχολές και τμήματα του ιδρύματος, ξεκίνησαν από το πρωί και θα συνεχιστούν έως και τις 26 Σεπτεμβρίου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το άνοιγμα των πυλών των γραμματειών των τμημάτων, βρήκε τους νέους φοιτητές του ιδρύματος, να περιμένουν κατά δεκάδες έξω από τα γραφεία, προκειμένου να κάνουν την εγγραφή τους.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καλείται φέτος να υποδεχθεί 2.800 πρωτοετείς φοιτητές, 730 περισσότερους σε σχέση με το 2013. Η αύξηση του φοιτητικού δυναμικού, σε ποσοστό 35%, έχει προβληματίσει τους Κοσμήτορες των Σχολών, καθώς δεν συνοδεύεται από αντίστοιχη αύξηση οικονομικών και ανθρώπινων πόρων ούτε από νέες υποδομές.

Πρόκληση, συνιστούν και οι μετεγγραφές των φοιτητών. Από χθες, μαζί με τις εγγραφές, οι φοιτητές καλούνται να συμπληρώσουν μία ηλεκτρονική φόρμα εάν έχουν πρόθεση να κάνουν μετεγγραφή σε αντίστοιχο τμήμα άλλου πανεπιστημίου και πού. Με τη συγκέντρωση των στοιχείων για τις μετεγγραφές σε κεντρικό επίπεδο στο Υπουργείο Παιδείας, θα αποφασιστεί αν και πόσα αιτήματα μετεγγραφών θα ικανοποιηθούν. Μετεγγραφή μπορούν να ζητήσουν οι επιτυχόντες των πανελληνίων εξετάσεων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των οποίων δεν ξεπερνά το ποσό των 9.000 ευρώ. Η μεταφορά της θέσης πραγματοποιείται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και επιτρέπεται μόνο σε αντίστοιχη σχολή ή τμήμα από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο. Ο αριθμός των μεταφερομένων θέσεων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά ποσοστό 10% του αριθμού των εισακτέων ανά σχολή ή τμήμα.

Πάντως, παρά το… τσουνάμι μετεγγραφών που φαίνεται να φοβάται το Υπουργείο Παιδείας, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εκτιμάται ότι όσοι φύγουν τόσοι θα έρθουν για τη στελέχωση των τμημάτων, όπως γίνεται παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια, σε αντίθεση με τα μεγάλα κεντρικά πανεπιστήμια που αναμένεται να υπερφορτωθούν και του περιφερειακού που εκτιμάται ότι θα απογυμνωθούν.
Η διαδικασία των εγγραφών των πρωτοετών που ξεκινούν τη φοιτητική ζωή, θα διαρκέσει έως τις 26 Σεπτεμβρίου.

Στα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αναμένεται να εγγραφεί συγκεκριμένος αριθμός φοιτητών:

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 125

ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ & ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 125

ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΙΧΘΥΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 175

ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 150

ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 175

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ 200

ΙΑΤΡΙΚΗΣ 100

ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ 100

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ 100

ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 125

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 150

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 250

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 175

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 125

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 150

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 250

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ 175

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 150.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου