ΤΟΠΙΚΑ

Επέκταση της ανακύκλωσης διαπραγματεύεται ο Δήμος Βόλου

επέκταση-της-ανακύκλωσης-διαπραγματ-343757

Σε συζητήσεις η αντιδήμαρχος Βιολέτα Καντόλα με την εταιρεία ανακύκλωσης στην εκπνοή του χρόνου

Επέκταση του συστήματος ανακύκλωσης με την τοποθέτηση μπλε κάδων σε περισσότερα σημεία μέσα στην πόλη, ανανέωση του στόλου οχημάτων με τα οποία γίνεται η αποκομιδή των υλικών ανακύκλωσης, δημιουργία σημείων ανακύκλωσης και για γυαλί αλλά και το θέμα της μεταφοράς του υπολείμματος στο ΧΥΤΑ, βρίσκονται αυτή την περίοδο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ της αντιδημάρχου Καθαριότητας, Βιολέτας Καντόλα και της εταιρείας ανακύκλωσης.

Η σύμβαση του Δήμου Βόλου με την εταιρεία ανακύκλωσης εκπνέει στις 24 Σεπτεμβρίου και πριν την ανανέωσή της, κάθε πλευρά θέτει τους δικούς της όρους.

Οπως είναι γνωστό στα τέλη Φεβρουαρίου, ο πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βόλου, Δημήτρης Καντόλας είχε προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στο Δήμο να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης. Σε περίπτωση που η σύμβαση δεν καταγγελλόταν ένα εξάμηνο πριν τη λήξη της, τότε θα γινόταν αυτομάτως ανανέωση για τα επόμενα έξι χρόνια.

Η καταγγελία αποτέλεσε διαπραγματευτικό χαρτί για το Δήμο, που χειρίζεται αυτή την περίοδο, η αντιδήμαρχος, Βιολέτα Καντόλα.

Χθες, πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, με τον κάθε ένα να επιχειρεί να βάλει τους όρους του, πριν μπουν οι υπογραφές στη σύμβαση που θα είναι δεσμευτική για τα επόμενα έξι χρόνια.

Ανοιχτό ζήτημα για το Δήμο Βόλου, αποτελεί η πύκνωση των σημείων με μπλε κάδους μέσα στην πόλη προκειμένου να ενισχυθεί ο τομέας της ανακύκλωσης.

Επιπλέον, ο Δήμος ζητά και απορριμματοφόρα για τη μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών, δεδομένου ότι τα υπάρχοντα μπορεί να παρουσιάσουν βλάβες και έχουν ούτως ή άλλως συγκεκριμένο χρόνο ζωής.

Σε εκκρεμότητα παραμένει επίσης και το ζήτημα της μεταφοράς του υπολείμματος από το χώρο της ανακύκλωσης στο ΧΥΤΑ.

«Υπάρχει σε εκκρεμότητα μια σειρά τεχνικών ζητημάτων, που θα πρέπει να λυθεί πριν την ανανέωση της σύμβασης η οποία θα είναι δεσμευτική για τα επόμενα χρόνια», ανέφερε η κ. Καντόλα.

Καμπάνες για γυαλί

Πάντως, σχεδόν βέβαιη θεωρείται η επέκταση της ανακύκλωσης για το γυαλί. Η εταιρεία πρότεινε την τοποθέτηση «καμπάνων» μέσα στην πόλη, όπου θα συλλέγεται γυαλί κατ’ αποκλειστικότητα.

Στην προοπτική συμφωνεί ο Δήμος Βόλου, που στόχος του είναι η ενίσχυση του τομέα της ανακύκλωσης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου