ΤΟΠΙΚΑ

Τέλος Σεπτεμβρίου οι εγγραφές φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

τέλος-σεπτεμβρίου-οι-εγγραφές-φοιτητ-350896

Παράλληλα θα ξεκινήσουν εγγραφές για τα προγράμματα σίτισης και στέγασης

Προς το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εγγραφές των εισακτέων φοιτητών στα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η διοίκηση του ιδρύματος αναμένει τις καταστάσεις των πρωτοετών από το Υπουργείο Παιδείας για να ξεκινήσει τις εγγραφές και στη συνέχεια να φροντίσει για τη σίτιση και στέγαση των νέων φοιτητών που μπαίνουν στην τοπική πανεπιστημιακή «οικογένεια».

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Μαζί με τις εγγραφές αναμένεται να ξεκινήσουν και οι μετεγγραφές των φοιτητών και παράλληλα οι αιτήσεις για τα προγράμματα σίτισης και στέγασης. Χθες, σύμφωνα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γ. Πετράκο ήταν η πρώτη ημέρα σίτισης των φοιτητών στην εστία.

Ο διαγωνισμός για τη σίτιση των φοιτητών σε Βόλο, Λάρισα και Λαμία ανανεώθηκε για δύο ακόμη χρόνια και χθες «ποδαρικό» στην εστία έκαναν 25 φοιτητές – κάτοχοι των καρτών σίτισης που ισχύουν έως τέλος Σεπτεμβρίου. Πέρυσι κάρτες σίτισης εκδόθηκαν για 3.000 φοιτητές και εκτιμάται ότι και φέτος ο αριθμός κυμανθεί στα ίδια περίπου επίπεδα.

Με την ολοκλήρωση των εγγραφών θα γίνονται και αιτήσεις για τη στέγαση των πρωτοετών φοιτητών.

Φέτος, το Π.Θ. έχει στη διάθεσή του 40 κλίνες στην εστία και 35 σε ξενοδοχείο στην Αλλη Μεριά, όπως και πέρυσι.

Πέραν των φοιτητών που θα μένουν στα δωμάτια που διαθέτει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θα δοθεί και επιδότηση ενοικίου ύψους 1.000 ευρώ με βάση συγκεκριμένα οικογενειακά και εισοδηματικά κριτήρια. Πέρυσι 2.300 φοιτητές είχαν λάβει επίδομα στέγασης.

Οικονομικά προβλήματα

Αυτή την περίοδο, οι φοιτητές συμμετέχουν στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου. Η διοίκηση όμως του ιδρύματος έχει να αντιμετωπίσει μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Οπως επισημαίνει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργος Πετράκος «το βασικότερο πρόβλημα του ιδρύματος είναι το οικονομικό». «Αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τις συντηρήσεις, τους διαγωνισμούς που καθυστερούν, τους εξοπλισμούς των τμημάτων. Τα οικονομικά προβλήματα δυστυχώς παραμένουν κι εμείς λειτουργούμε με δυσκολία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πετράκος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου